Mitropolitul Moldovei a resfinţit Biserica „Sfânta Treime” din Baroncea

Lunea precedentă, enoriaşii parohiei „Sfânta Treime” din satul Baroncea, au trăit momente de bucurie și înălțare sufletească, prilejuite de vizita arhipăstorească a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir pentru a oficia sfințirea Bisericii din localitate și Sfânta Liturghie prilejuită de renovarea capitală a sfântului locaș.

Din soborul de preoți liturghisitori au făcut parte protoiereu mitrofor Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei și protopop al sectorului I, Chișinău; protoiereu mitrofor Pavel Vuluța, protopop de Drochia; protoiereu mitrofor Veaceslav Ungureanu, protopop de Râșcani, ieromonah Gheorghe Croitor, parohul bisericii din satul Baroncea și preoţi din parohiile învecinate.
Răspunsurile liturgice la strană au fost date de către corul mixt al protopopiatului Drochia.
În timpul slujbei, părintele paroh, ieromonah Gheorghe Croitor, a fost decorat de către Mitropolit cu dreptul de a purta crucea cu pietre scumpe și palița, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru eforturile realizate la renovarea edificiului eclesial și buna întreținere a parohiei încredințate.
Alături de părintele Gheorghe mai mulți preoți din protopopiatul Drochia, la raportul Protopopului au fost decorați de către Vlădica Vladimir cu distincții bisericești în semn de recunoștință pentru munca depusă spre binele și propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.
Sărbătoarea a avut o aleasă împrospătare duhovnicească pentru credincioșii locului, dar, în special, și pentru mulțimea de copii și tineri prezentă la rugăciune.
La finalul Serviciului divin a fost oficiat un Tedeum de mulţumire, după care Mitropolitul Vladimir a onorat ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult din Baroncea cu Ordine și Diplome mitropolitane.
În cele din urmă, Întâistătătorul i-a îndemnat pe cei care au fost antrenați în procesul de reparații să dea și în continuare exemple demne de urmat pentru societate, prin bunăvoința și eforturile domniilor lor, depuse cu atâta osârdie spre a realiza cu adevărat un scop nobil.
Cu profunde cuvinte de recunoștință a venit și părintele paroh, care a dat o apreciere deosebit de însemnată vizitei arhierești din această zi, precum și cuvintelor părintești ale Mitropolitului.
Drept amintire a rugăciunii comune de astăzi, peste 150 de credincioși au primit în dar din partea Întâistătătorului câte un exemplar al Noului Testament, iar cei micuți s-au ales cu cărțulii de rugăciune și iconițe.

Sectorul Sinodal
Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, Gheorghe COJOCARI, responsabil mass-media, Protopopiatul Drochia

Lasă un răspuns