Despre dialog, administrație publică locală și oameni… agricultură 

De ce trăim rău? Pentru că nu ne pasă… Sau pentru că ne revoltăm, dar în gol, pentru nimeni, așa,  ca să fie… 

 Calitatea  guvernării locale determină calitatea vieții locuitorilor și, prin urmare, pentru o îmbunătățire a guvernării, propunem să determinăm  ca factori ce răspund de acest act de guvernare locală nu doar primarul, membrii  consiliului și funcționarii publici, dar și cetățenii.

De ce? Foarte simplu. Zilnic discutăm pe facebook, în grupuri locale pe viber, între vecini despre problemele locale…

Angela Croitoru
Angela Croitoru

Cum credeți? Un primar are timp, sau e obligat să colecteze informații pe facebook?  Veți fi primii revoltați că stă pe facebook în timpul de serviciu. Un apel telefonic, un demers oficial  are șanse mult mai mari să soluționeze problema, dar dacă mai veniți și cu propuneri, cu soluții reale, chiar ar fi corect și calculat.

 Prin intermediul proiectului ,,C.I.L.S.” a fost demarat un sondaj de opinii în cele 28 de localități din raionul Drochia cu scopul de a identifica și evidenția  problemele stringente la nivel de localitate.  Cu suportul coordonatorilor  locali  vom orienta cetățenii spre un dialog productiv cu Autoritățile Publice Locale, vom încerca să colectăm informații despre problemele locale,  să dezvoltăm spiritul de inițiativă în căutarea soluțiilor.

Chestionarele, în scop de a identifica problemele locale, idei de soluționare, au fost predestinate diferitor categorii de cetățeni: tineri, persoane angajate în câmpul muncii, șomeri, persoane cu necesități speciale, oameni în etate.

Analiza chestionarelor ne va  permite identificarea problemelor, dar și a persoanelor din diferite categorii sociale, cu nevoi și viziuni diferite, cu dorință de implicare în crearea și dezvoltarea unor Grupuri de Inițiativă Locală, pentru abilitarea acestora spre un dialog constructiv, dintre APL și cetățeni. Vă îndemnăm să completați formularul în localitatea DVS. La necesitate vă putem oferi informații suplimentare la telefon.  Schimbarea o facem NOI, doar împreună.

Persoane de contact:

Angela CROITOR, coordonator de proiect, tel. 068366569;  Natalia ROTARI, asistent de proiect, tel. 067342789    email: cils.2019.2020@gmail.com

Lasă un răspuns