Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Important pentru moldovenii cu dubla cetățenie

Prin   /  14 februarie 2020  /  Nici un comentariu  /   9

Cetățenii Republicii Moldova care au obținut pașaportul Rusiei, dar, în același timp, nu au renunțat la cetățenia Moldovei (sau dețin cetățenia unui alt stat), sunt obligați să depună o notificare scrisă privind existența unei alte cetățenii sau a unui document ce atestă dreptul la ședere permanentă într-un stat străin.

Poza simbol

Poza simbol

Notificarea urmează să fie depusă în termen de 60 de zile din ziua dobândirii cetățeniei Rusiei.
1. La notificare se anexează: copia pașaportului statului străin sau a unui alt document ce confirmă deținerea unei alte cetățenii și (sau) a unui document ce atestă dreptul de ședere permanentă într-un stat străin; copia pașaportului cetățeanului FR sau a unui alt document de identitate a cetățeanului pe teritoriul FR.
2. Notificarea este depusă de: către cetățeanul FR, care a atins vârsta de 18 ani, personal sau de către un reprezentant împuternicit al acestuia; unul dintre părinți sau de un alt reprezentant legal al cetățeanului FR, care încă nu a atins vârsta de 18 ani.
3. Modalitățile de depunere: personal; de către un reprezentant împuternicit; în modul stabilit prin intermediul unei organizații poștale federale.
Notificarea este depusă la Direcția Generală a MAI al Rusiei după locul de reședință al acestui cetățean pe teritoriul FR (în cazul lipsei unui loc de reședință – după locul șederii pe teritoriul FR). NOI.md

  • Publicat: 2 luni in urma 14 februarie 2020
  • De:
  • Articole actualizate: februarie 14, 2020 @ 9:05 am
  • Filed sub: Noutăți

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

COVID-19

Situația epidemiologică prin infecția COVID-19, 6 aprilie

Citeşte mai mult →