Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

2% de bunătate şi civism

Prin   /  14 februarie 2020  /  Nici un comentariu  /   7

„Impozitele sunt prețul pe care îl achităm pentru posibilitatea de a trăi într-o societate civilizată”, afirma juristul american Oliver Wendell Holmes Jr.

Toţi ne dorim să trăim într-o societate mai bună, mai prosperă, mai civilizată. Din 2017 fiecare cetăţean al ţării noastre are posibilitate să contribuie în mod personal la realizarea acestui deziderat prin susţinerea unei organizaţii, unei comunităţi, care activează în folosul societăţii. Este vorba de legea, ce permite redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit în favoarea unui beneficiar de acest gen.
Lista beneficiarilor desemnării procentuale pentru anul curent include peste 800 de asociaţii obşteşti, fundaţii, instituţii private, comunităţi religioase etc. Printre acestea figurează şi Asociaţia Obştească „Asociaţia Nevăzătorilor din Moldova” (Numărul de identificare de stat/Cod fiscal 1010620008141).
Este una dintre cele mai vechi organizaţii obşteşti din ţara noastră, creată încă în 1946. În prezent asociaţia întruneşte peste 9500 de persoane cu probleme de vedere din întreaga ţară. Scopul organizaţiei este de a ajuta aceste persoane, aflate într-o situaţie mai dezavantajată decât alţi cetăţeni ai ţării, să-şi apere interesele, să se integreze în societate, să se simtă mai împliniţi, să aibă un trai mai decent.

Poză-simbol

Poză-simbol

Asociaţia dispune de un Centru de informare şi reabilitare, unde membrii organizaţiei trec cursuri de reabilitare socială. Permanent sunt organizate diverse acţiuni – competiţii sportive, festivaluri artistice, excursii, etc. Oamenii sunt dornici să participe la viaţa socială, să se manifeste, să se bucure de viaţă, mai au nevoie şi de o susţinere materială, de un ajutor medical. Dar pentru a organiza toate aceste activităţi, a acoperi aceste necesităţi este nevoie de mai multe resurse financiare. De aceea şi avem nevoie de susţinerea dumneavoastră, a oamenilor, cărora le pasă de societatea în care trăiesc. Procedura de redirecţionare a cotei permise de impozit este foarte simplă, nu necesită nici timp, nici bani în plus, în schimb veţi participa astfel la gestionarea banilor publici şi veţi face o faptă bună. De menţionat, că Organizaţia Teritorială Drochia a AO „ANM” numără cca 120 de membri. Sunt oameni din preajma dumneavoastră, oameni, pe care îi cunoaşteţi – prieteni, rude, vecini, colegi, foşti colegi – şi ei au nevoie de susţinerea dumneavoastră.
Spunea cineva: „Bunătatea este puntea de legătură dintre sufletul tău şi Dumnezeu”….

Galina BACALÂM, preşedinte,
OT Drochia a AO „ANM”

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

90645515_667295160749869_3407213876792524800_n

COVID-19, raionul Drochia, informaţia la zi

Citeşte mai mult →