Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Amintiri, durere, lacrimi, regrete… Afganistan

Prin   /  14 februarie 2020  /  Nici un comentariu  /   46

La 15 februarie, anual, în Republica Moldova este marcată Ziua comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan. Anul acesta se împlinesc 31 de ani de la retragerea contingentului limitat al trupelor militare din Statul Islamic Afganistan.

La Drochia, comemorarea soldaților căzuţi în acel crunt război s-a desfășurat la 13 februarie 2020, la monumentul edificat în memoria acestora.
La eveniment au participat conducerea raionului, a orașului, veteranii războiului și familiile acestora, reprezentanții Centrului militar teritorial, președinții tuturor organizațiilor de veterani de război din raionul Drochia, elevi, societatea civilă.
În cadrul mitingului s-a menționat că, este important să nu dăm uitării faptele de vitejie, eroismul, sacrificiul, bărbăția și jertfirea de sine față de veteranii războiului din Afganistan, iar aceștea să cultive tinerei generații calități precum patriotismul, curajul, dragostea și devotamentul față de Patrie.
În fața celor prezenți au evoluat elevii Liceului „B.P.-Hasdeu” din or. Drochia, care au întregit atmosfera solemnă printr-un program patriotic.
Ulterior, participanții la miting au depus flori.
Evenimentul a finalizat cu o masă de comemorare pentru veteranii războiului, desfăşurată cu suportul Consiliului raional, care a alocat 30,00 mii lei pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor ce ţin de comemorarea participanţilor la războiul din Afganistan şi acordarea ajutoarelor financiare unice.

Nelly CIOBANU

  • Publicat: 2 săptămâni in urma 14 februarie 2020
  • De:
  • Articole actualizate: februarie 14, 2020 @ 9:36 am
  • Filed sub: Noutăți

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Parcările din centrul oraşului se extind pe ditamai metri lungime

Parcarea „autorizată” din piaţa centrală a oraşului Drochia

Citeşte mai mult →