Prietenia dintre două sate

Să te împrietenești cu vecinii nu e târziu niciodată, căci un prieten bun este o comoară, cu atât mai mult dacă este și vecin de valoare.

În februarie, atunci când tinerețea, fericirea și iubirea se simt pretutindeni și alături, iar parfumul florilor ne cheamă la sărbătoare, noi, colectivul de profesori și elevi din cadrul IP Gimnaziul „Dumitru Roman” din satul Drochia am acceptat invitația primarilor din satele Drochia și Mândâc, respectiv, Vera Dascăl și Ion Lupașcu, de a desfășura o întâlnire de suflet cu vecinii noștri dragi, colectivul de profesori și elevi din cadrul IP Gimnaziul Mândâc.

Colectivele ambelor gimnazii aproape cu sufletul, dar și cu gândul de a continua ideea
Colectivele ambelor gimnazii aproape cu sufletul, dar și cu gândul de a continua ideea

Satele noastre le leagă o prietenie frumoasă de mai mult timp. De pe timpuri, multe sărbători se organizau și se desfășurau în comun, astfel, și unele familii s-au înrudit. Satele Drochia și Mândâc sunt o îmbinare dintre istorie și noutate, sunt satele cu tradiții seculare armonizate frumos cu elemente moderne.
Am fost întâmpinați cu o deosebită căldură de echipa minunată din Mândâc, condusă de Ludmila Grigor, un manager profesionist, dar și o persoană amabilă și sociabilă. Cu ospitalitate și bunăvoință ne-au prezentat sălile de clasă, biblioteca, sala de sport și cantina. Profesoarele ne-au condus la Prânzul Prieteniei, unde toți elevii s-au delectat cu bucate alese pregătite de gospodinele satului Mândâc. Apoi, sunetul clopoțelului ne-a invitat în sala de festivități, în care urma să se desfășoare activitatea extracurriculară cu genericul: „Datinile, poveștile, muzica și poezia sunt arhivele popoarelor” (Alecu Russo), pregătită de colectivele ambelor gimnazii. Dansul prosoapelor, cântecele despre prietenie și omenie, poeziile despre sat, părinți și, desigur, dansurile autentice ale drochienilor și mândâcenilor au bucurat publicul prezent și au adus clipe de revelație pentru profesorii și elevii care au participat la activitate. Atmosfera caldă, plină de zâmbete și voie bună, a fost încununată cu un buchet de melodii și dansuri prietenești.
Mulțumim din suflet colegilor din Mândâc pentru această prietenie frumoasă, căci vorba proverbului: „Mai bine să ai o sută de prieteni decât o sută de lei”. Sperăm, că aceste întâlniri o să devină o tradiție și vă așteptăm cu drag în satul Drochia, ușa instituției noastre fiind larg deschisă pentru oaspeți dragi, precum sunteți și voi.

Natalia MANEA, directoare,
colectivul pedagogic, IP Gimnaziul ,,Dumitru Roman”,
satul Drochia

Lasă un răspuns