În scenă – superbunicuțele

La Drochia, de Mărțișor, s-a desfășurat în premieră show – concursul de caritate „Vă poftim la un sejur, cu bunica cea mai cool!”.

Șapte bunicuțe au concurat în mai multe probe, unde, cu multă responsabilitate, și-au demonstrat abilitățile intelectuale, creativitatea, artistismul, talentul de gospodine inedite, dar și-au etalat și frumusețea.

Membrii juriului: Iurie Ostavciuc, Iurie Melinte, Iurie Prisacari, Vitalie Postovan, Vitalie Țurcanu, Georgeta Asavinei (membru de onoare din România), prezidați de Alexei Vasilean, președintele raionului, au apreciat pe merit talentele concurentelor. Fiecare bunicuță a fost desemnată la una din cele șapte nominații.
Astfel, Vera Dascal a primit titlul de „Cea mai grijulie bunicuță”, Emilia Bobeică – „Cea mai tandră bunicuță”, Aurica Roman – „Cea mai talentată bunica”, Svetlana Pântea – „Bunica cea mai gospodină”, Silvia Reșetnic – „Cea mai inteligentă bunică”, Ala Bugai – „Bunicuța cea mai elegantă”. „Cea mai creativă” şi „Cea mai cool bunică” a fost desemnată Ludmila Grigor.
Munca enormă depusă cu mult suflet de concurente a fost apreciată cu diplome, flori, cadouri și, desigur, cu aplauze frenetice.
Pauzele dintre probe le-au completat artiștii amatori din raionul nostru: Ansamblurile folclorice „Busuioc” și „Sudarușca”, interpreții Victor Cemortan, Veaceslav Mazur, Vitalie Țurcanu și alții.
După cum a menționat Ala Bugai, șef-interimar, Direcția Turism, Tineret și Sport Drochia, acest eveniment a avut un scop nobil – de a oferi ajutor financiar Mariei Cațer din s.Țarigrad (în urma incendiului a rămas fără casă) și Ansamblului „Busuioc” pentru procurarea costumelor populare, dar și pentru a promova și a scoate în evidență bogăția culturii spirituale, demnă de respectul tinerei generații.

Text – Nelly CIOBANU
Foto: Veaceslav VĂZDĂUȚANU

Lasă un răspuns