Dezastrul de pe Valea Curechiului

Nu am să exagerez de loc, dacă am să afirm, că în ultimul timp, îndeosebi, de când avem pandemie, toată lumea are aceeaşi viză de reşedinţă – reţelele de socializare, în special, facebook. Recent, am citit o postare pe facebook, însoţită de câteva poze, ce mi-a părut, mai degrabă, un strigăt de deznădejde. Am căutat profilul autoarei. Am văzut o femeie tânără, Andriana Bejan, cu un minunat copilaş, cu prieteni la fel de tineri şi, sper, implicaţi în actualitate. Aşadar, autoarea mesajului de deznădejde scria despre dezastrul ecologic ce s-a instalat deja de multă vreme în preajma staţiei de epurare. Iată mesajul deplin.

„Hristos a Înviat tuturor.
Nu obişnuesc să scriu în grup dar asta e prea de tot. Astăzi am trecut pe lângă Stația de epurare a oraşului, care este în sectorul Valea Curechiului… La intersecția cu strada Florilor am văzut o privelişte, puţin spus, nu chiar placută. Aş vrea să mă adresez tuturor localnicilor din regiune şi autorităților, în special, responsabililor de la Ecologie. Dezastrul din zonă nu este de azi sau de eri… Mizeria de acolo nu s-a adunat într-o zi şi nici într-o lună… În acest caz vreau să întreb, chiar nu s-a putut, nu se poate de intervenit, de implicat, de stopat?
Am o întrebare aparte către oamenii care au depozitat mulţimea de gunoaie: chiar nu vă gândiţi la ziua de mâine, la faptul că ea aparţine copiilor voştri, nepoţilor? Că, până la urmă, ei urmează să trăiască în „condiţiile” ce le creaţi. Chiar nu aveţi nicio simţire omenească? Chiar nu vă este ruşine? Şi mă mai întreb, de ce tac vecinii? De ce nu reacţionează mahalagiii? Chiar să nu-i intereseze ce faţă are mahalaua?
Presupun că toate frazele cu semne de întrebare sunt doar nişte întrebări retorice. Chiar nu ştiu dacă această postare va avea rezonanţă. Mai degrabă aş crede că se va trece cu vederea. Pentru mine, însă, această stare de lucruri reprezintă CULMEA IRESPONSABILITĂŢII.

P.S. Postez doar câteva imagini, dar situaţia generală este de nedescris şi de nefotografiat (iată şi un cuvânt nou)”.
A înregistrat
Liuba BULGARU

Lasă un răspuns