„Mihai Eminescu” este în carantină

Opt profesori  de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Drochia  au fost testaţi pozitiv cu COVID-19, drept rezultat instituţia îşi sistează activitatea timp de 2 săptămâni.

 

Un anunț în acest sens a fost făcut chiar de președintele raionului, Alexei Vasilean.

„Cu părere de rău, suntem nevoiți să sistăm activitatea LT „M. Eminescu” din or. Drochia, din data de 22.09.2020, până la data de 06.10.2020. Această decizie a fost luată în urma depistării de cazuri confirmate pozitiv cu noul virus COVID-19 în rândul cadrelor didactice (8 cazuri).

Hotărârea respectivă a fost luată de către Comisia raională Extraordinară de Sănătate Publică şi are la bază demersurile înaintate de către Centrul de Sănătate Publică Soroca şi Direcția  Educație a Consiliului raional Drochia.

IP LT „M. Eminescu” va activa în regim online. Durata sistării activității instituției date poate fi revizuită în funcție de evoluția situației epidemiologice”, a mai spus preşedintele raionului Alexei Vasilean, tot dânsul şi preşedinte al Comisiei raionale  Extraordinare de Sănătate Publică.

La rândul său, Ion Recean, şeful Direcţiei Educaţie a Consiliului raional Drochia, ne-a comunicat, că procesul de învăţământ la această instituţie va continua conform sistemului online.

– Deocamdată nu avem comunicări ce ar viza prezenţa virusului în alte instituţii similare din raion, – ne-a mai spus Ion Recean.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Educaţiei, de la începutul noului an de studii, 190 de elevi au fost testaţi pozitiv la coronavirus, iar alţi peste 5.600 se află în autoizolare.

Totodată, 207 profesori sunt bolnavi de COVID-19, iar aproape 300 se află în autoizolare.

În total 207 clase din toată ţara sunt în carantină.

Valentina CEBOTARI

///

Lasă un răspuns