Ne-am alăturat campaniei de înverzire a plaiului

Ne-am alăturat campaniei de înverzire a plaiului

 

Polițiștii de frontieră din subunitățile Direcției regionale NORD au participat la ecologizarea și înverzirea ținuturilor din nordul țării, eveniment desfășurat către Ziua Națională de Înverzire a Plaiului.

 

Împreună cu angajaţii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, dăr și cu alți voluntari ai instituțiilor publice din Nord, inspectorii au plantat circa 3 000 de puieți de stejar, plop, arțar, tei, etc., dintre care cea mai mare parte de puieți au fost sădiți în zonele de responsabilitate a Sectoarelor Poliției de Frontieră Nord.

În fiecare an, angajații Poliției de Frontieră se alătură la acțiunile desfășurate în cadrul acestei Campanii de plantare a arborilor și arbuștilor, organizată în cadrul Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”.

Plantarea unui copac azi salvează vieți mâine și oferă o educație ecologică generațiilor noi. „Ne bucură faptul, că, cu fiecare an, populația, oamenii de rând, vor să ajute sectoarele și participă la aceste acțiuni de înverzire a spațiilor. Mizăm în continuare pe sprijinul voluntarilor, doar împreună cu scopuri nobile și implicare activă vom reuși să împădurim acest meleag” – a afirmat Ana Vuico, inspectoare, angajată a Direcției regionale Nord.

Acțiunea organizată „Un arbore pentru dăinuirea noastră” a fost instituită prin Decretul președintelui Republicii Moldova din 13.02.1995. Inițial, acțiunea de înverzire avea loc doar primăvara, în aprilie, iar din 2011 se desfășoară în ultima sâmbătă a lunii octombrie. Însă, ținând cont de timpul favorabil, naturaliștii și ecologiștii au dat start campaniei mai devreme.

Scopul acesteia constă în implicarea societății la înverzirea Plaiului Natal: crearea de noi păduri, fâșii forestiere de protecție a câmpurilor, parcurilor, scuarelor, aliniamentelor de-a lungul drumurilor publice etc., dar și sensibilizarea opiniei publice privind importanța acțiunilor de protejare a mediului.

frontiera

Olesea DUNAS-CEBANU, ofițer de presă, Poliția de Frontieră ,IGPF

 

Lasă un răspuns