Daruri de Crăciun pentru consătenii în etate

 

Crăciunul este, probabil, cea mai iubită și cea mai așteptată dintre toate sărbătorile anului.

Pe lângă faptul că Naşterea Domnului reprezintă o sărbătoare creștină, această importantă zi mai este şi o perioadă a tradițiilor și a obiceiurilor transmise din generație în generație. Iar unul dintre sufletistele obicee ale acestei sărbători presupune a dărui, în special, celor mai trişti ca restul lumii, celor mai necăjiţi, între care sunt şi persoanele în etate. Anii şi munca le-au  ştirbit din sănătate, iar actualitatea le-a dus copiii şi nepoţii peste hotare, ei rămânând unul la unul cu bătrâneţile, neputinţa, tristeţea şi necazul. Dar ei, consătenii noştri, la vremea lor au trudit pentru localitatea noastră, pentru viitorul ei, adică pentru noi, cei de azi.

De aceea este de datoria noastră, ca în aceste zile complicate, în special pentru ei, bătrânii noştri, să le venim în ajutor, să-i susţinem, să le fim alături măcar în zilele de mare sărbătoare. Iar Crăciunul, precum am mai spus, tocmai este acea mare zi ce presupune întindere de mână în care să fie un set de merinde ce ar fi să facă sărbătoarea mai caldă, ce i-ar face să nu se simtă singuri pe lume.

Reieşind din aceste considerente, în ajunul Crăciunului, primăria satului Chetrosu, respectând tradiţia şi având suport financiar din partea Eugeniei Statnic, a decis să le ofere consătenilor singuratici câte o pungă cu diverse produse necesare pentru masa de sărbătoare.

Mergând pe la casele acestor beneficiari, le-am simţit nu doar recunoştinţa pentru daruri, dar, în special, marea lor bucurie pentru faptul, că se ţine cont de existenţa lor, de problemele existente, ce le complică viața.

Vreau să zic, că adevărat se spune, cum că bucuria celui care dăruie, făcută sincer şi din toată inima, este mult mai mare decât a celui care primeşte. În acea zi am simţit încă o dată această mare plăcere de a dărui din partea administraţiei publice locale şi în numele Domnului.

Să ţinem minte adevărul: cel care ajută, pe sine se ajută şi să nu uităm vorba Sfintei Scripturi: „Pre cel care dă cu voie bună iubeşte Dumnezeu”.

Aliona EŞANU, primarul satului Chetrosu

 

Lasă un răspuns