Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Oficial  >  Articol curent

O instituţie în loc de cinci

Prin   /  27 aprilie 2018  /  Nici un comentariu  /   21

Interviu cu Ion DASCĂL, şeful Centrului multifuncţional de prestare a serviciilor publice Drochia


— Dle Dascăl, cum vine asta, Drochia are Centru multifuncţional de prestare a serviciilor publice, ba şi pe Dumneavoastră în funcţie de şef, dar la construcţia edificiului însăşi abia se purcede?
— Principalul, cred, este că Drochia deja are acest centru, care, de altfel, va cumula activitatea a cinci instituţii.
Cât priveşte construcţia clădirii, ea urmează să fie finisată în prima jumătate a lunii august. Lucrările au început, tot necesarul îl avem la dispoziţie, inclusiv, o echipă bună de constructori, aşa că totul va decurge într-un temp rapid şi cu respectarea calităţii.
— Cum vedeţi Dvs activitatea acestei instituţii, ce urmează a fi, cum s-ar zice „cinci în una”?
— Întâi de toate vreau să menţionez, că deschiderea centrelor multifuncționale ale Agenţiei Servicii Publice este parte a reformelor guvernului menite să reducă birocrația în instituțiile publice. Nu mai puţin important este faptul, că în cadrul oficiului cetățenii vor putea accesa aproximativ 1000 de servicii publice. Acestea vizează înregistrarea şi evidenţa populaţiei, înregistrarea şi licenţierea unităţilor de drept, înregistrarea bunurilor imobile şi a drepturilor asupra acestora și documentarea conducătorilor auto.
Subliniez, că Centrul multifuncțional este un proiect de importanță socială la nivel național. Edificiul prevede condiții la nivel înalt atât pentru cetățeni, cât și pentru angajații instituţiei. În cadrul centrului vor activa 22 de persoane. Munca angajaților va fi divizată în două părți: cea de front office, care constă în preluarea cererii și cea de back office, în care angajatul, fără implicarea solicitantului, verifică informația necesară și perfectează dosarul pentru serviciul solicitat.
— Adică cetățenii vor beneficia de servicii publice moderne?
— Cu toată certitudinea. În august Vă veţi convinge de acest adevăr.
Consemnează,
Liuba BULGARU

  • Publicat: 1 an in urma 27 aprilie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: aprilie 27, 2018 @ 11:47 am
  • Filed sub: Oficial

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Un exemplu de colaborare benefică și fructuoasă

Un exemplu de colaborare benefică și fructuoasă

Citeşte mai mult →