Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Oficial  >  Articol curent

La sfat cu agricultorii

Prin   /  27 aprilie 2018  /  Nici un comentariu  /   20

Recent, Iurie Ușurelu, Secretar general de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova a avut o întâlnire cu liderii din sectorul agrar din raionul Drochia.

Oficialul a informat auditoriul despre politicile din domeniul agriculturii, proiectele de dezvoltare din diverse sectoare realizate până la moment, dar şi despre reabilitarea sectorului zootehnic căruia treptat i se va acorda facilităţi de progres, precum şi necesitatea modernizării agriculturii pe bază ştiinţifică.
Alte subiecte abordate au vizat condițiile și procedura de subvenționare, oferirea subvențiilor în avans, oportunitatea de a utiliza apele subterane pentru irigarea culturilor, protecția culturilor de fenomene extreme, inclusiv necesitatea asigurării terenurilor agricole, de grindină și îngheț. De asemenea, au fost discutate principalele provocări din sector la început de lucrări agricole de primăvară, dar și modificările legislative inițiate de minister pentru  sporirea calității produselor autohtone și dezvoltarea sectorului agricol.
La final Iurie Ușurelu a răspuns la un șir de întrebări adresate de producătorii agricultori cu referire la impozitul unic, subvenţionarea la hectar, contabilitate şi evidenţă simplificată, modalităţi de pregătire a specialiştilor în zootehnie, dar şi despre condițiile de eligibilitate și procedura de depunere a actelor pentru subvenționare, dotarea cu tehnică a punctelor antigrindină din regiune.
Nelly CIOBANU

  • Publicat: 1 an in urma 27 aprilie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: aprilie 27, 2018 @ 12:02 pm
  • Filed sub: Oficial

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Un exemplu de colaborare benefică și fructuoasă

Un exemplu de colaborare benefică și fructuoasă

Citeşte mai mult →