Au fost constituite Birourile electorale ale secţiilor de votare

Luni, 5 octombrie 2020, a avut loc şedinţa Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale raionale Drochia nr. 14, în cadrul căreia a fost examinată componenţa şi numărul de membri ai Birourilor electorale ale secţiilor de votare.

 

În conformitate cu Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din 01 noiembrie 2020, Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale raionale Drochia nr. 14 a hotărât constituirea Birourilor electorale ale celor 47 de secţii de votare din raion. Concomitent, a fost aprobată şi componenţa nominală a fiecărui birou electoral, care este în dependenţă directă de numărul de alegători înscrişi în listele electorale, conform datelor de la ultimul scrutin electoral (alegerile locale generale din 2019). Astfel, secţiile de votare cu un număr de alegători de până la 500 vor avea birouri cu 7 membri în componenţă, în cele cu un număr de alegători de la 501 până la 1500 – sunt încluşi 9 membri, iar în birourile secţiilor, unde pe liste sunt peste 1501 alegători, vor activa 11 membri.

Membrii CECE nr.14, Drochia au atras atenţia la vârsta membilor din Birourile electorale şi au constatat, că PP “Partidul Acţiune şi Solidaritate”, în câteva birouri electorale, au înscris persoane cu vârsta 63+. În urma discuţiilor, în horărârea ulterior adoptată, a fost fixat termenul de o săptămână pentru înlocuirea acestor persoane cu alte candidaturi cu vârsta corespunzătoare. În caz contrar, membrii cu vârsta de 63+ vor fi substituiţi cu persoane din Registrul funcţionarilor electorali ţinut de CEC al Republicii Moldova.

La şedinţa CECE nr.14, Drochia au fost prezenţi 7 membri din 9, doi din ei absentând motivat, dar și echipa de observatori OSCE pentru scrutinul actual, regiunea de nord a ţării.

 

Valentina CEBOTARI

prezidentiale-2020-pana-cand-trebuie-sa-se-inregistreze-candidatii-in-cursa-sau-cand-incepe-perioada-electorala-155180-1597647753

Lasă un răspuns