Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Pas cu pas spre realizarea visului

Prin   /  7 martie 2018  /  Nici un comentariu  /   27

Alina VRANCEAN, cardiolog, Secţia consultativă, Spitalul raional „Nicolae Testemiţanu”: „Din şcoală am ştiut ferm, că vreau să devin medic. Iar de la anul I de facultate eram sigură că mă voi face cardiolog, acesta a fost visul meu sacru”.

alina vrancean

Alina VRANCEAN, cardiolog, Secţia consultativă, Spitalul raional „Nicolae Testemiţanu”

Alina vine din raionul Căuşeni, dar, împreună cu tânăra sa familie, a ales să se stabilească în Drochia. Poate a influienţat-o şi o scurtă practică, pe care vara a avut-o în cadrul Spitalului raional. Aşa sau altfel, Alina acum este deja specialistă și mişcată de faptul, cum este primită de drochieni. Mulţi din ei, satisfăcuţi de atenţia şi grija cu care sunt trataţi, aduc mulţumiri părinţilor, care au pornit-o corect pe drumul vieţii.

Mama Maria este medic şi ea, lucrează la Serviciul Urgenţă, fiica fiind uneori prezentă în „bucătăria” acordării primului ajutor, aplicării unui pansament sau prelucrării rănii. Mama, prin profesia sa, cum deseori se întâmplă, i-a sugerat ideea. Dar la şcoală a captivat-o profesoara sa de biologie, care a avut un talent aparte de a cuceri elevii la orele sale de program: a ştiut cum să citescă lecţii, să predea materia, să explice compartimentele, să capteze atenţia. Şi Alina s-a lăsat prinsă în mrejele acestui obiect. Fata nu doar învăţa temele cu mare interes, de plăcere, dar vroia să cunoască mai mult ce ţine de muşchi şi oase sau anatomia omului, fapt ce i-a dat un imbold sigur spre alegerea profesiei. Aşa s-a văzut din primul an studentă la facultate și următorii şase si-a făcut studiile la buget.

Visul său de pe băncile şcolii, ideea bine determinată şi clar conturată, dar şi cunoştinţele profunde i-au ajutat în toţi aceşti ani ca pas cu pas să se apropie de realizarea lui. Acum Alina Vrancean este medic-rezident, peste puţin timp va accede definitiv în profesie.

O susţin în calea sa, când tânăra face primii paşi în profesie, familia, soţul Andrei, fiul Bogdan, o îmbărbătează primele rezultate, dar şi drochienii, care au reuşit să beneficieze de consultul ei. Mai mult, şi administraţia are o părere caldă despre tânăra specialistă Alina Vrancean. Îi place profesia aleasă, munceşte cu tragere de inimă, se simte confortabil, este foarte receptivă. Trudeşte mult asupra sa, doreşte să cunoască cât mai multe, consultă literatură profesională.

Un medic de succes este acela, care e OM înainte de fi medic. E OM în relaţia cu pacienţii, e OM în relaţia cu profesia, e OM în relaţia cu colegii, e OM în relaţia cu societatea în sens larg. Alina e la început de cale profesională. Păstrând această calităte, ea îşi va putea realiza cu brio visul său de a deveni un specialist de performanţă.

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

logo_ICPC-2019

Bine de știut. Răspunsuri la întrebări frecvente despre alegeri și procesul de vot

Citeşte mai mult →