Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Social  >  Articol curent

Dezastru ecologic în Pelinia

Prin   /  27 aprilie 2018  /  Nici un comentariu  /   29

În fiecare an în satul Pelinia are loc un dezastru ecologic fără precedent.

Presupun că dezastrul este provocat  de către cineva care dorește distrugerea iazului de la grădină (sau „iazul de la ogorod”, cum îl mai numesc sătenii). Ce-i drept, o parte din vină aparține și arendașului iazului, care anual seacă aproape toată suprafaţa bazinului acvatic pentru a scoate peştele. Prin aceasta el provoacă nu doar un dezastru ecologic, dar şi o bătaie de joc faţă de ecosistemul natural, punând în pericol foarte multe păsări şi animale care viețuiesc în zonă.
În urma tuturor acestor acțiuni majoritatea peştilor şi broaştelor mor, iar pe suprafaţa iazului se formeaza un strat de pești si broaște alterate, mirosul din preajmă devenind insuportabil. Ulterior, asta face să crească numărul tânţarilor. Spre seară este imposibil să stai afară, deoarece țânțarii nu doar pișcă, dar și nărăvesc să-ți intre în gură.
Astea fiind scrise, vreau să aduc „multumiri” administrației publice din localitate pentru grija ce o manifestă față de săteni prin darea în arendă a iazurilor ce ajung fără supraveghere. De altfel, iazurile, pe drept, aparţin locuitorilor satului.
Elena BRĂGUŢA, s. Pelinia

  • Publicat: 2 ani in urma 27 aprilie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: aprilie 27, 2018 @ 12:07 pm
  • Filed sub: Social

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Drumul deteriorat din s. Sofia, care a format băltoace imense ce sunt periculoase și pentru sănătate

„Băltoaca din poarta mea este nu doar o incomoditate, dar și un pericol pentru sănătate”

Citeşte mai mult →