Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Social  >  Articol curent

O recreaţie şcolară cu durata de 50 de ani

Prin   /  15 iunie 2018  /  Nici un comentariu  /   20

După o pauză cu o durată de cinci decenii, la  începutul lui iunie curent, promoția anului 1968 a şcolii medii moldovenești nr.1 din orașul Drochia, care își avea pe atunci sediul în clădirea actualului liceu rus „Vladimir Boiarnițchi”, a revenit pe băncile școlii.

Promoția anului 1968 a școlii medii nr. 1 din or. Drochia, bucuroși de a se revedea

Promoția anului 1968 a școlii medii nr. 1 din or. Drochia, bucuroși de a se revedea

Elevii de odinioară, care au spus «Adio!» şcolii cu 50 ani în urmă, au devenit medici, pedagogi, ingineri, agricultori, ba chiar şi diplomaţi. Toţi sunt de vârstă pensionară, dar majoritatea continuă să muncească.
Dintre cei circa 70 de absolvenți ai promoţiei, care au plecat entuziaști pentru a-și trăi visele, acum 50 de ani, doar 35 au reușit să mai revină nostalgici la instituţia dragă. Unii au plecat în lumea celor veșnici, alții nu au putut participa din diverse motive, însă nici unul dintre ei nu a fost uitat de persoanele prezente la eveniment. Or, momentele pe care le-au trăit împreună au creat între ei o legătură strânsă, care a rezistat în fața timpului. La şcoală absolvenții au fost întâmpinați de Valentinta Melinte, directoarea  instituției. Ghidaţi de dumneaei absolvenţii de acum cincizeci de ani, au făcut o călătorie în timp, plimbându-se pe holurile școlii, vizitând sălile de clasă, în care cândva au învățat, au legat prietenii și au creat amintiri pentru o viață întreagă.
Preţ de câteva ore, foştii elevi, azi toţi cu statut serios de bunici, s-au delectat cu aroma nostalgică a amintirilor și-au revăzut aevea clipele în care au fost prinşi ba între formule matematice, ba între metafore și epitete, ba între faptele unor personalități care au marcat istoria.
Timpul zboară mai repede decât ne-am dori noi, însă astfel de întâlniri sunt o dovadă a faptului că uneori el, timpul neastâmpărat, poate fi oprit pentru a simți din nou gustul dulce al anilor de școală. Recent, nouă, absolvenților promoției 1968 ai şcolii moldovenești nr. 1 din oraşul Drochia, ne-a reușit acest lucru, fapt de care ne-am bucurat mult.
Efim CHILARI,
absolvent, promoţia 1968, prorector, Universitatea „Dimitrie Cantemir”,
ex-ambasador

  • Publicat: 4 luni in urma 15 iunie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: iunie 15, 2018 @ 10:28 am
  • Filed sub: Social

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Волонтеры пришли поддержать пожилых людей

Волонтерам дарят улыбки

Citeşte mai mult →