Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Social  >  Articol curent

Grădiniţa şi-a schimbat aspectul

Prin   /  13 iulie 2018  /  Nici un comentariu  /   15

Anul de studii 2017-2018 pentru instituţia de educaţie timpurie nr. 5 din oraşul Drochia este un an benefic, cu perspectivă.

Așa arată exteriorul instituției de educație timpurie nr. 5 din oraș

Așa arată exteriorul instituției de educație timpurie nr. 5 din oraș

În această perioadă au fost efectuate lucrări de amenajare, pe care le aşteptam de mai mulţi ani. Au fost sectoare complet deteriorate, cum ar fi fundamentul edificiului, pavajul de jur împrejur, galeria etc. Dacă ar fi putut, ne-ar fi strigat din urmă: „repară-mă”!
Lucrări de reparaţie pe dinafară nu s-au făcut de foarte mult timp, trebuia de început odată şi odată. Lucrul cel mai de preţ, credem noi, este că în jurul instituţiei este deja pavaj nou, modern, fapt ce a schimbat atât aspectul exterior, cât şi posibilităţile de utilizare. Avem unde face în fiecare zi gimnastica matinală, sărbătorile şi distracţiile în aer liber. Perioada de vară este o perioadă de fortificare a sănătăţii copiilor, perioadă în care picii adună forţe fizice, sănătate pentru noul an de învăţământ. De aceea ei au nevoie de condiţii adecvate, de mult aer curat.
Muncitorii, care recent au pus pavajul, au venit cu tehnică corespunzătoare, au lucrat din zori până noaptea şi au finalizat lucrările în termenii stabiliţi. Aceşti meşteri şi-au făcut meseria cu drag şi cu suflet, aşa că după plecarea lor grădiniţa a reuşit să-şi schimbe aspectul, să devină o mândrie pentru toţi.
Trebuie să menţionăm, că tot în această perioadă grupele au fost conectate la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi la cel de canalizare, un lucru foarte util şi necesar pentru copii şi întreg personalul. Dar de lucru mai este. Şi faţada clădirii trebuie reanimată, că a „îmbătrânit” total. Noi credem, că nu este imposibil de soluţionat şi această problemă.

Svetlana MORARU,
conducătoare muzicală, grădiniţa nr. 5, or. Drochia

  • Publicat: 1 an in urma 13 iulie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: iulie 13, 2018 @ 1:34 pm
  • Filed sub: Social

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

1

Să ne amintim: Acum ceva ani în urmă orașul Drochia ocupase câțiva ani la rând locul întâi în Concursul republican „Cea mai verde, mai salubră şi mai amenajată localitate”

Citeşte mai mult →