Ordonat. Făcut. Bifat.

Drochia se pregăteşte de Hramul oraşului, ce va fi sărbătorit la 28 august, de Ziua Adormirii Maicii Domnului. Şi cum le stă bine gospodarilor, către această zi, fac ordine şi curăţenie nu doar în case şi în suflete, ci şi în ogrăzi.

Așa arată trotuarul după ce au fost vopsiți copacii
Așa arată trotuarul după ce au fost vopsiți copacii

Şi Gospodăria comunală orăşenească a purces la amenajarea şi îngrijirea terenurilor, drumurilor şi trotuarelor. Dar gospodarii buni nu fac una şi strică alta.
Primăvara aceasta, în faţa Liceului Rus nr.3 a fost finisată construcţia trotuarului, la care, de mai mulţi ani, visau atât elevii şi profesorii, cât şi trecătorii. S-a primit un trotuat lat, frumos, curat şi bine amenajat. Dar nu i-a fost sortit să fie aşa mult timp. Chiar în ajun de sărbătorile naţionale Ziua Independenţei, Limba noastră şi Hramul localităţii, angajaţii serviciului respectiv au văruit stâlpii şi copacii ce cresc în lungul străzii „31 August”. Pe alocuri, unde trotuarul nu este amenajat, pietruit, pavat, picăturile de var au pătruns în sol şi nu se observă prea tare. În schimb pe trotuarul din faţa instituţiei de învăţământ tabloul este dezastruos: totul este stropit cu picături mari de var. Ba mai mult chiar, şi căldările găurite au „însemnat” traiectoria dintre copaci.
Autoarele acestei „opere” cu var, probabil, că la ele acasă ar fi procedat altfel, găseau nişte ziare sau bucăţi de carton să aştearnă pentru a proteja trotuarul. Dar în locurile publice nu le pasă cum va arăta lucrarea lor. Li s-a ordonat. Au venit pe terenul indicat. Au văruit ca „bălaia cu coada”. Şi au bifat că au făcut. Fără a se îngriji de aspectul integral al locului, ce ar trebui păstrat ca să fie frumor şi ademenitor.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns