Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Social  >  Articol curent

Bătrânii sunt tezaurul societăţii

Prin   /  18 octombrie 2018  /  Nici un comentariu  /   12

Oamenii vârstnici poartă în sine o frumoasă experienţă de viaţă acumulată de-a lungul anilor. Şi ajung la o perioadă, când, dispunând de timp liber, sunt foarte bucuroşi să o poată împărtăşi generaţiilor mai tinere.

Bunicii grijulii cu nepoții și voluntarii la o întâlnire de suflet, plină de emoții și cu planuri mari de viitor

Bunicii grijulii cu nepoții și voluntarii la o întâlnire de suflet, plină de emoții și cu planuri mari de viitor

Având la bază această idee, pe lângă IP Drochia şi sub patronatul poliţiei, în primăvara acestui an, în raion a luat naştere o acţiune, în care este implicată Asociaţia „Bunicii grijulii”, preşedinte Alexandra Postovanu. Activităţile principale ale „bunicilor grijulii” iau amploare în perioada anului şcolar, or, misiunea principală a lor este de a însoţi copiii din clasele primare la traversarea străzilor spre şi de la şcoală.
Însă activitatea asociaţiei deja trece „hotarele” sarcinilor stabilite iniţial. Munca bunicilor  grijulii, fiind una de voluntariat, a coincis cu săptămâna de omagiere a persoanelor în etate. Cu acest prilej în mai multe localităţi s-au desfăşurat diverse activităţi, dar în care protagoniştii principali au fost bunicii, deseori însoţiţi de nepoţeii proprii.
La Drochia s-a desfăşurat o activitate de suflet – o şezătoare a bunicilor grijulii împreună cu nepoţii. La eveniment au participat Ion Grădinaru şi Ludmila Porteanâi din Şuri, Vasilisa Zaporojan, Chetrosu, Zinaida Cinic, Pervomaiscoe, Ludmila Mâtnic şi Alexandra Postovanu din oraş cu nepoţeii lor. Mâna dreaptă a bunicilor şi a Inspectoratului de Poliţie Drochia au fost voluntarii Valeria Zaporojan, Cristina Cojocaru şi Andrei Moraru, IPLT „M.Eminescu”, or, evenimentul organizat de bunicii grijulii a coincis cu Săptămâna Voluntariatului.
În cadrul şezătoii bunicii au demonstrat nepoţilor ce lucruri de mână frumoase şi inedite se poate de confecționat din materialele avute la îndemână şi cu cât aceste lucrări sunt mai preţioase decât cele de conveier. Bunicii au povestit cum îşi realizează sarcinile şi cum îşi fac relaţiile cu copiii. Au fost foarte emoţionaţi de ziua profesioanală a pedagogilor, când, împreună cu dascălii de la instituţiile de învăţământ, au fost omagiaţi şi ei.
Marin Novac şi Irina Şumilov, IP Drochia, le-au înmânat certificate de voluntar, adresându-le cuvine de recunoştinţă pentru munca de voluntariat efectuată cu grijă şi mare responsabilitate întru protejarea copiilor.
Şi la Fântâniţa a avut loc o întâlnire de suflet cu oamenii în etate, în cadrul căreia cuvinte de recunoştinţă au fost adresate şi bunicilor grijulii. O întâlire interesantă cu bunici şi nepoţei a organizat Vera Morcov, bunica grijulie din Gribova.
Valentina CEBOTARI

  • Publicat: 10 luni in urma 18 octombrie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: octombrie 18, 2018 @ 8:50 am
  • Filed sub: Social

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Lucrul în echipă a fost cu spor

Curățenia începe din ograda proprie

Citeşte mai mult →