Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Social  >  Articol curent

Religia ca obiect de studiu în şcoli

Prin   /  7 decembrie 2018  /  Nici un comentariu  /   22

Constantând neajunsurile şi greutăţile prin care trece poporul ţării noastre, observăm dispariţia sau minimalizarea rolului religiei şi al credinţei creştin-ortodoxe în procesul de educaţie a tinerii generaţii, viitorul societăţii.

Este pierdut ceea ce a fost acumulat cu anii de strămoşii noştri. Uităm cine suntem şi de unde venim. De ce ne ferim de Creatorul nostru şi de învăţătura lui? Ce ne împiedică a studia poruncile Domnului?
Urmăriţi câtă lume vine la slujbe şi de ce vârstă, tineri aproape că nu sunt. Acestea sunt consecinţele abandonării obiectului religiei în instituţiile de învăţământ. Astăzi şcoala învaţă tineretul a studia ştiinţele, dar de educaţie nu se ocupă. Trebuie de reîntors religia în şcoli, ca obiect de studiere, alături de celelalte.
Tineretul de azi nu posedă cunoştinţe în domeniul religiei, respectiv, nu este pregătit şi nu este mişcat de dorinţa şi necesitatea de a merge la Sf. Biserică. Respectiv, neavând alte ocupaţii serioase, tinerii devin rătăciţi în procesul de căutare şi alegere a cărării vieţii. Iar când nu le reuşeşte, se decepţionează şi, ori pleacă peste hotare, ori devin destrăbălaţi. Ei nu ştiu ce este păcatul sau ruşinea, dar vertiginos printre ei se răspândeşte narcomania şi alcoolismul. Poate este necesară iniţiativa părinţilor, ca ei să vină cu demersuri pentru a întroduce religia ca obiect de studiu. În ţările vecine religia este la ea acasă, atât părinţii, cât şi profesorii au grijă de educaţia morală şi creştină a  copiilor în vederea însuşirii valorilor spirituale, moştenite de la strămoşi.
Observăm, că în ultimul timp uşile bisericilor sunt deschise, însă, spre regret, lipsesc rugătorii.
Cei de la conducerea ţării ar trebui să intervină şi să ia atitudine faţă de situaţia creată, să găsească soluţii optime necesare de a recupera lacunele în educaţia moral-spirituală a tinerii generaţii. În baza întroducerii religiei ca obiect de studiu şcolar ar putea fi reîntoarsă credinţa în Dumnezeu, iar sufletele noastre ar deveni mai receptive.
 Vasile PASCAL,
or. Drochia

  • Publicat: 6 luni in urma 7 decembrie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: decembrie 7, 2018 @ 2:04 pm
  • Filed sub: Social

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Среди первых посетителей Елена РУССУ и Лидия МАНЗЮК

Окунувшись в атмосферу 40-х…

Citeşte mai mult →