Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Social  >  Articol curent

Hristos se naşte, slăviţi-L!

Prin   /  18 ianuarie 2019  /  Nici un comentariu  /   52

Cu binecuvintarea părintelui protopop Pavel Vuluţă, şi cu stăruinţa părintelui Marian Ciobanu, paroh al bisericii Sf. Apostoli Petru şi Pavel din s. Sofia, şi anul acesta, precum în ceilalţi, în protopopia de Drochia s-a desfăşurat Festivalul colindelor, obiceiurilor si traditiilor de iarna cu genericul „Hristos se naşte, slăviţi-L’’.

(De la stânga) preot Ioan NOVAC, paroh al bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului”, s. Ţarigrad, Tatiana LEŞANU, director-adjunct pentru instruire, gimnaziul Sofia, Ala STELMAN, şefă-adjunctă DÎTS, Ion RECEAN, şef DÎTS, Pavel VULUŢĂ, protopop de Drochia, protoiereu-mitrofor

(De la stânga) preot Ioan NOVAC, paroh al bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului”, s. Ţarigrad, Tatiana LEŞANU, director-adjunct pentru instruire, gimnaziul Sofia, Ala STELMAN, şefă-adjunctă DÎTS, Ion RECEAN, şef DÎTS, Pavel VULUŢĂ, protopop de Drochia, protoiereu-mitrofor

Festivalul respectiv a fost la cea de-a 7-ea ediţie şi s-a desfăşurat în parteneriat cu Direcţia Învatamint, Tineret şi Sport Drochia.
De data aceasta gazdă a frumosului eveniment a fost gimnaziul „Viorel Cantemir” din satul Sofia, care în anul 2018 a celebrat două jubilee: 70 ani de la fondarea scolii şi 50 ani de activitate în incinta actuală a instituţiei.
Prezenţi la manifestare au fost Ion Recean, şeful DÎTS şi Ala Stelman, şefă-adjunctă a direcţiei respective, responsabilă de predarea religiei în şcoli.
Obectivile principale ale festivalului au fost: Propagarea şi păstrarea tradiţiilor de iarnă; Familiarizarea copiilor cu diverse colinde; Scoaterea din anonimat a noilor creaţii de valoare ce ţin de viaţa Mântuitorului; Sensibilizarea fenomenului de Sacrialitate şi Devinitate.
În cadrul Festivalului au evoluat colective din 13 şcoli din raoin şi au fost implicaţi peste  200 de copii. Repertoriul colectivelor prevedea: cântec religios, colinde, poiezie, sceneta, expoziţie tradiţională, masă de sărbătoare potrivit localităţii, urătură, semănătură, expunere de articole de broderie, gazetă de perete ş.a.
Cea mai spectaculoasă şi aplaudată a fost prezentarea picilor de la gradiniţa din localitate. Participanţii au fost răsplătiţi cu Diplome şi daruri din partea gazdelor.
În luarea sa de cuvânt Pavel Vuluţă, protopop de Drochia, a vorbit despre importanţa şi rezultatele colaborării frumoase dintre instituţiile de învăţământ şi cele de cult, mulţumind celor prezenţi pentru participare şi susţinere.
Flori şi cuvinte de recunoştinţă i-au fost aduse directoarei gimnaziului-gazdă,  Aurelia  Mocanu, care a depus multe eforturi la organizarea acestui eveniment.

Preot Gheorghe COJOCARI, paroh al bisericii
din satul Gribova

  • Publicat: 8 luni in urma 18 ianuarie 2019
  • De:
  • Articole actualizate: ianuarie 18, 2019 @ 1:17 pm
  • Filed sub: Social

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Веселые соревнования в лагере

Незабываемая неделя

Citeşte mai mult →