Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Social  >  Articol curent

Tatăl şi-a schilodit fiica şi prietena ei, iar un tânăr şi-a ucis amicul de păhar

Prin   /  8 februarie 2019  /  Nici un comentariu  /   32

La 6 februarie curent, în raionul Drochia s-au produs două cazuri tragice: Un tată din oraşul Drochia și-a stropit fiica și prietena ei cu acid sulfuric, iar un bărbat de 23 de ani şi-a înjunghiat mortal prietenul de pahar.

Poza simbol

Poza simbol

Referitor la prima tragedie, Svetlana Gâscă, ofiţer psiholog, Secţia resurse umane, Inspectoratul de poliţie Drochia, ne-a comunicat: „La 6 februarie 2019, în jurul orei 18.00, la poliţie a parvenit un apel telefonic de la spitalul raional. Membrii grupului operativ, deplasaţi la spital, au constatat, că două femei au suferit arsuri grave în urma contactului cu acid sulfuric. Pe parcursul cercetărilor s-a dovedit, că tatăl uneia dintre femei, fiind în stare de ebrietate, s-a luat la ceartă cu fiica de 34 ani. Prietena ei, care era de faţă, a intervenit, dorind să aplaneze conflictul. Enervat, tatăl a luat o sticlă cu acid sulfuric şi le-a stropit pe ambele. Mai apoi a fost apelat serviciul 112, care a şi transportat femeile la spitalul raional Drochia”.

Contactat telefonic, Tudor Cojocaru, medic traumatolog, Secţia traumatologie, IMSP „Spitalul raional „Nicolae Testemiţeanu”, Drochia, unde au fost internate pacientele, ne-a comunicat, că femeile au fost internate în secţia terapie intensivă, acuzând arsuri grave pe întreaga suprafaţă a corpului.

„Conform datelor provizorii, – a menţionat medicul, – pacientele sunt într-o stare complicată din punct de vedere al sănătăţii, iar medicii urmează să se lupte, mai întâi, pentru viaţa lor şi abia după aceea să treacă la lichidarea leziunilor cauzate de soluţia chimică. Ţinând cont de gravitatea arsurilor, nu este exclus ca femeile să rămână cu sechele pe viaţă, – a conchis medicul.

La rândul său, Lilia More, vicedirectoarea instituţiei medicale în cauză, ne-a relatat, că starea generală a pacientelor a permis transportarea lor la Chişinău, la Centrul Republican de Leziuni Termice, unde urmează să li se acorde un tratament specializat.

Ilie Trofimciuc, șeful Secției traumatologie, Spitalul raional Drochia, ne-a explicat care sunt proprietăţile acestei substanţe toxice: „H2SO4, adică acidul sulfuric, este un acid puternic, un foarte activ acid mineral, corosiv, uleios, incolor, cu cea mai mare tărie dintre acizi. Acidul sulfuric arde pielea, țesăturile, dizolvă încet şi sigur lemnul, pielea încălţămintei, haine, articolele electronice, plantele etc. Prin urmare, acidul sulfuric este extrem de toxic şi periculos. Fiind în contact cu ochii această soluţie provocă orbirea”.

Tot în noaptea zilei de 6 februarie în raionul Drochia a mai avut loc un caz sinistru, despre care, de asemenea, ne-a informat Svetlana Gâscă.

„La 06.02.2019,  orele 22:40, – ne-a declarat dânsa, – a fost înregistrat autodenunţul unei persoane de gen masculin, în vârstă de 23 ani din raionul Drochia. Bărbatul a comunicat, că la invitaţia unui amic de al său, în vârstă de 22 de ani, a mers la el în vizită, unde au consumat împreună băuturi alcoolice. În jurul orei 03:00 între ei s-a iscat un conflict. În urma acestui fapt persoana care se afla în vizită a luat un cuțit de bucătărie de pe masă și i-a aplicat gazdei câteva lovituri. Drept rezultat persoana atacată a decedat.

La fața locului s-a deplasat grupul operativ. La moment asupra acestui caz se fac investigaţii. Dacă va fi găsit vinovat atacatorul riscă de la 15-20 ani de închisoare sau detenţie pe viaţă”.

A înregistrat, Liuba BULGARU

 

  • Publicat: 1 an in urma 8 februarie 2019
  • De:
  • Articole actualizate: februarie 8, 2019 @ 9:01 am
  • Filed sub: Social

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Poză simbol

Precizări cu privire la indexarea depunerilor

Citeşte mai mult →