O mână de oameni harnici fac Drochia curată.

Orăşenii care, în virtutea activităţii, zilnic traversează oraşul la o oră mult matinală, s-au obişnuit să vadă acest grup de oameni adunaţi în preajma primăriei şi discutând planul de acţiuni pentru ziua în curs.

Valentina POPERECINÂI (în centru) discută activitățile cotidiene cu angajații de la salubrizare

Secţia „Înverzire şi salubrizare”, parte componentă din cadrul primăriei oraşului Drochia numără 22 de angajaţi. De ceva timp în fruntea acestui sector se află Valentina Poperecinâi. Şi cum tot ce ţine de curăţenie şi ordine are tangenţe directe cu femeia, şi urbea stă mai bine la acest capitol de când responsabilă de acest domeniu este o doamnă.
Din păcate, nu totdeauna dispun de tot necesarul tehnic pentru o muncă impecabilă, însă lucrătorii, împreună cu şefa lor, se descurcă. Astfel că o mână de oameni menţin Drochia curată.
– De fapt în ultimul timp secţia noastră s-a făcut cu utilaj nou ce ne ajută în menţinerea curăţeniei în oraş, – ne-a spus Valentina Poperecinâi, şefa secţiei. – Anul curent, de exemplu, a mai fost achiziţionat un tractor pentru evacuarea gunoiului. Dacă e să vorbim şi despre alte realizări, ar trebui să menţionez, că pe tot întinsul străzii Independenţei a fost schimbată iluminarea, fiind montate leduri. Aceeaşi iluminare există şi pe strada George Enescu. Planul de iluminare a oraşului cu sisteme noi, mult mai economice, va continua. Desigur, avem şi probleme, ne lipsesc şi unele mijloace tehnice, cum ar fi cositoare noi, că existentele sunt exploatate deja trei ani. Ne-ar mai trebui tehnică de spălat trotuarele, străzile, poate o maşină de adunat frunzele toamna. Dar, dacă e să ţin cont de câte au fost procurate pentru secţie în ultimul timp, sper că şi celelalte lucruri necesare le vom obţine. Cu încetul, – a conchis optimist şefa de la salubrizare.

Liuba BULGARU

Lasă un răspuns