Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

„NU acceptăm corupția în poliție!”

Prin   /  28 iunie 2019  /  Nici un comentariu  /   19

Inspectoratul General al Poliției a lansat, în acest an, o amplă Campanie de informare și sensibilizare despre impactul fenomenului corupției cu genericul „NU acceptăm corupția în poliție!”.

Scopul acțiunii este prevenirea corupției atât în rândul polițiștilor, cât și a cetățenilor, dar şi conştientizarea cauzelor și consecinţelor implicării în acte de corupţie.

Efectele corupției îi afectează pe toți deopotrivă, astfel, luarea de mită nu poate exista fără darea de mită, iar ambele fapte constituie infracțiuni. Ea slăbește democrația și statul de drept, generează încălcări ale drepturilor omului, erodează calitatea vieții și permite  amenințări atât la siguranța cetățeanului, cât și a polițistului. De aceea, atitudinea corectă a ambelor părți  faţă de luarea sau darea de mită este foarte importantă.  Astfel,  acțiunile Campaniei de informare și sensibilizare despre impactul fenomenului corupției se desfăşoară în toată ţara și includ instruiri ale polițiștilor și  acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la infracțiunile de corupție și importanța implicării ambelor părți în denunțarea acestor fapte.

Această Campanie Naţională la 25 iunie, curent, a ajuns şi la Drochia. În baza dispoziţiei IGP al MAI, angajaţii IP Drochia, de comun cu reprezentanţii SPIA al IGP, au informat cetăţenii din or. Drochia cu privire la riscurile la care se expun atunci, când încearcă să ofere mită. Totodată, le-au fost repartizate pliante informative, oferindu-le diferite recomandări utile, unde să se adreseze în caz de necesitate şi numărul de telefon dacă au de raportat vreun caz de corupţie.

Cetăţenii au rămas mulţumiţi de infomaţia şi materialele primite de la angajaţii SPIA şi IP Drochia

 Menționăm că, pe parcursul ultimilor trei ani, Poliția Republicii Moldova trece printr-un amplu proces de modernizare și dezvoltare, fiind sprijinită prin Programul de suport bugetar al Uniunii Europene. Una dintre prioritățile Reformei Poliției, prevăzută de Strategia de Dezvoltare a Poliției este întărirea capacității de prevenire și combatere a comportamentului corupt în rândul polițiștilor.

  Reamintim,  că există o cale de comunicare eficientă, unde  pot fi sesizate faptele de corupţie prin numărul de telefon 068999902.

Svetlana GÂSCĂ,psiholog,

Inspectoratul de Poliţie Drochia

 

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Spectatorii, împreună cu artiștii, trăiesc clipe de revelație, bucurându-se de o toamnă de aur

Toamna de aur a seniorilor

Citeşte mai mult →