Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Membrii societăţii devin mai activi

Prin   /  8 iulie 2019  /  Nici un comentariu  /   15

În activitatea sa cotidiană poliția se sprijină pe procesul de reformare instituțională și implementare a standardelor UE.

La finele lui aprilie, curent, Inspectoratul de poliţie Drochia, şef Maxim Bernic, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție din municipiul Balți, au intrat în posesia unui “Centru mobil de prevenire și informare” a populaţiei. Acest mijloc mobil de informare şi prevenire are drept scop informarea cetățenilor despre regulile simple de siguranță proprie și a bunurilor personale, astfel prevenind infracțiuni de tipul: pungășii, furturi din locuințe și din automobile, înșelăciuni etc. De asemenea, prin intermediul centrului sunt derulate diverse campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice privind adoptarea unui comportament precaut, prevenirea cazurilor de violență, abuzuri sexuale, consumul excesiv de băuturi alcoolice, droguri, etc.

Astfel, în ultimile zile ale lunii iunie, activităţi de informare a cetăţenilor în colaborare cu “Centrul mobil de prevenire și informare”, mun. Bălţi, în cadrul proiectului „Poliţia comunitară”, s-au desfăşurat în localităţile Nicoreni, Maramonovca şi oraşul Drochia. În aceste comunități au fost inaugurate trei „Alei ale Siguranţei” cu participarea a aproape 150 de cetăţeni de diferite vârste, ei fiind familiarizaţi cu recomandări în vederea promovării parteneriatului poliţiei cu societatea, identificarea problemelor cu care se confruntă membrii societăţii şi a căilor de soluţionare a acestora prin sporirea gradului de siguranţă, implicarea la preîntâmpinarea faptelor antisociale, prevenirea şi combaterea contravenţiilor şi infracţiunilor, precum şi alte riscuri la care pot fi expuşi cetăţenii. Însă unul din scopurile principale este şi sensibilizarea societăţii, ca orice membru să devină mai activ şi să se descotorosească de indiferenţă.

Aici au fost instalate mai multe panouri informative de atenționare, prin care trecătorii se vor informa cum să-şi protejeze locuinţele, maşinile şi buzunarele de hoţi, despre siguranţa în trafic, dar şi cum să-și pregătească copiii să reacționeze în situațiile de risc. Această manieră accesibilă despre setul de măsuri întru realizarea climatului de securitate publică este una eficientă pentru cetăţenii de diferite vârste.

 Irina ŞUMILOVA, inspector principal, ofițer principal al Serviciului interacțiune comunitară, Secția securitate publică,

IP Drochia

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Spectatorii, împreună cu artiștii, trăiesc clipe de revelație, bucurându-se de o toamnă de aur

Toamna de aur a seniorilor

Citeşte mai mult →