Cei mai destoinici tineri drochieni pleacă în armată

Recruții sunt cetățenii aflați la evidența militară până la încorporarea lor în serviciul militar ori în civil până la trecerea lor în rezervă.

În primăvara anului curent Guvernul Republicii Moldova a stabilit sarcinile de încorporare a recruţilor în Armata Naţională în perioada aprilie-iulie 2019. Astfel, pentru serviciul militar în termen s-a decis recrutarea a 1200 de persoane, pentru trupele de carabineri vor fi încorporaţi 240 de recruţi şi pentru serviciul militar cu termen redus a fost stabilit un număr de 10 persoane.
Recent, la Drochia s-a încheiat ultima etapă, din perioada primăvară-vară 2019, de încorporare a recruţilor în Forţele Armate ale Republicii Moldova.

Actul râvnit de mulţi tineri
Actul râvnit de mulţi tineri

Menţionăm, că sarcina pusă în faţa administraţiei publice locale din raionul Drochia de către Guvernul Republicii Moldova, a fost îndeplinită cu 100 procente. În Armata Naţională a Republicii Moldova au fost încorporaţi cei mai destoinici tineri drochieni.
Potrivit programului de profesionalizare a Armatei Naţionale, cota de încadrare a militarilor prin contract va creşte etapizat concomitent cu reducerea cotei de recrutare a militarilor în termen, până în 2021.

O poză întru amintire
O poză întru amintire

Amintim, că tinerii, care au împlinit 16 ani sau împlinesc în anul în care are loc campania de recrutare, sunt luați la evidență militară. Campania de recrutare are loc anual.
Evidența militară a recruților se organizează și se efectuează de către primării. Se ține conform domiciliului. În cazul în care își schimbă locul de trai, recruții sunt obligați în termen de cinci zile să se ia în evidență la locul nou.

Sergiu CHISTREA, şef,
Secţia Administrativ-Militară, Drochia

Lasă un răspuns