CREFECO la Drochia

A devenit deja o tradiție colaborarea și parteneriatul profesorilor de limba franceză din raionul Drochia cu organismele francofone internaționale.

Activitățile de formare, promovate de Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală și Orientală (CREFECO), contribuie la ameliorarea învățării limbii franceze în țările Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, România și Moldova. Totodată, ele constituie un real suport în activitatea didactică a profesorilor şi contribuie la promovarea Francofoniei și a schimbului francofon în cadrul Uniunii Europene.

În această ordine de idei, în perioada 5-9 august curent, 25 de profesori de limba franceză din raioanele Drochia, Râșcani și Fălești au beneficiat de o formare cu genericul „Tehnici de interacțiune în cadrul orelor de limba franceză pentru formarea competenței de comunicare orală”. La festivitatea de deschidere s-au trasat obiectivele și agenda activităților promovate de Cristina Perazzo și Loreta Gafton, formatoare CREFECO. Invitați la activitate au fost Igor Grozavu, vice-președinte al raionului Drochia, Ala Steliman, șefă-adjunctă, Direcția Educație Drochia, Valentina Romanciuc, șefă, Centru metodic DE. Dânşii au salutat și apreciat importanța formării profesionale și a dezvoltării măiestriei pedagogice.
Subsemnata, specialistă principală, metodistă la DE a informat despre necesitatea și importanța acestor parteneriate, schimbului de experiență atât la nivel de raion, țară, cât și la nivel internaţional. Toate acestea contribuie la deschidere, transparență, calitate și performanțe. Profesorii au fost ambițioși la îndeplinirea formularului online, demonstrând posedarea competențelor digitale în domeniu. În cadrul stagiunii cadrele didactice au cunoscut tehnici și metode noi de comunicare orală, care le vor aplica la lecțiile de limba franceză.

Nina MOCANU,
specialist principal, metodist
Direcţia Educaţie Drochia
Foto Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns