Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Colaborări internaționale productive

Prin   /  16 august 2019  /  Nici un comentariu  /   29

Biblioteca pentru copii Drochia este unul din centrele de instruire a copiilor din ce în ce mai important din localitatea noastră.

În instituţia noastră copiii nu doar își pot găsi o carte pe plac sau necesară, dar își pot alege și o ocupație interesantă. Multitudinea de activități organizate de către colaboratorii săi îi unește și pe cei pasionați de carte, dar și desen, aplicații artistice din diferite materiale naturale sau deșeuri.

La noi se cântă, se recită, sunt organizate întâlniri cu oameni interesanți. Și-au găsit ocupație și micii ingineri, devenind membri ai Clubului de robotică „Robodropia”.
Biblioteca numără peste 2000 de beneficiari, având un fond de carte de peste 30000 de exemplare. Toate realizările sale au fost culese pe parcursul unei perioade de timp destul de impunătoare.
Menţionez că anul acesta Biblioteca pentru copii Drochia își celebrează ce-a de-a 70-a aniversare de la fondare. În acești ani s-a schimbat foarte mult și geografia colaborărilor bibliotecii noastre. Astăzi ea nu se mai mărginește doar la parteneriatul cu instituțiile din oraș, raion, țară, dar a depășit și hotarele noastre statale.
Astfel, în luna ianuarie ne-am bucurat de un set de carte în limba engleză venit din partea unui grup de cetățeni ai SUA, care au ținut să ni-l ofere personal.
Trei ani în urmă, grație activității noastre în cadrul Proiectului NOVATECA (SUA), am fost supliniți cu tehnică informațională (tablete, laptopuri, calculatoare).
Recent am fost vizitați de un grup de tineri din or. Oberchausen, Germania, sosiți la Drochia în cadrul Programului Consiliului Raional Drochia MULTI, care are drept scop un schimb de experiență dintre tinerele generații.
Acest program presupune familiarizarea atât cu obiceiurile și tradițiile moldovenești, cât şi, respectiv – nemțești.
În programul vizitei de 10 zile în Moldova a fost inclusă și o excursie la Biblioteca pentru copii. Silvia Zaporojan, directoare adjunctă al instituției, s-a arătat dispusă de a-i ghida pe oaspeți, demonstrându-le modul nostru de activitate. Ei au cules impresii bune, dând dovadă de interes sporit față de cele expuse, printre care au fost expoziția de desene, aplicații, gazete murale – realizări ale beneficiarilor noștri.
Dorian Stamati, conducătorul Clubului „Robodropia”, care tocmai se afla în activitate, le-a făcut cunoștință cu discipolii săi, care, la rândul lor, le-au demonstrat câțiva roboți în acțiune.
Ne-am convins încă o dată, că suntem pe o cale dreaptă de activitate, fapt demonstrat de interesul din partea participanților la excursie, iar contactele similare cu grupuri, atât din țară, cât și de peste hotare, ne ajută să ne cizelăm activitatea, or, până la urmă, toate sunt doar în folosul copiilor.

Elena Grițco,
bibliotecară, Biblioteca copii Drochia

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Parcările din centrul oraşului se extind pe ditamai metri lungime

Parcarea „autorizată” din piaţa centrală a oraşului Drochia

Citeşte mai mult →