Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Social  >  Articol curent

„Auf Wiedersehen, Drochia!”

Prin   /  22 august 2019  /  Nici un comentariu  /   30

A luat sfârșit vizita grupului de tineri din orașul Oberchausen (Germania) în orașul Drochia. Timp de zece zile aceștea au vizitat și au cunoscut viața moldovenilor, obiceiurile și tradițiile strămoșești, dar și tehnici inovatoare, aplicate de tinerii drochieni. Iar în seara de marţi, 20 august, au spus „Auf Wiedersehen, Drochia!”.

Emoții ce vor rămîne ăn istorie.......

Emoții ce vor rămîne ăn istorie…….

Ghidați de neobosita Ala Bugai, specialistă, Direcția cultură, receptivul Ruslan Babin, specialist, Consiliul raional Drochia, iscusitele traducătoare, Rita Railean și Larisa Scutelnic, profesoare de limba germană de la Liceul rus din or. Drochia, și găzduiți de primitoarele familii drochiene, echipa din Germania (șase copii și doi lideri) a avut parte de un program variat și interesant, cu excursii incitante și întâlniri memorabile și, desigur, degustații din bogata și variata bucătărie moldovenească. Astfel, din prima zi, tinerii din Oberchausen au fost oaspeți ai președintelui raionului Drochia, unde și-au împărtășit primele impresii, apoi au vizitat Muzeul raional de Istorie și Etnografie și cele din satele Sofia, Nicoreni și Pelinia, Clubul de Robotică, Biblioteca publică raională și cea pentru copii, au făcut o promenadă la Lacul orășenesc, unde antrenorul Clubului Sportiv „Vulturi”, Eduard Caramov, le-a organizat plimbări cu barca, au vizitat plantația de mure a unui agent economic din s. Suri, unde au savurat chiar în câmp o zeama de pește împărătească, au participat la Festivalul zonal „Zestrea Nordului”, au admirat Lumânarea Recunoștinței și Cetatea Sorocii, s-au distart la Orhei Land și Orheiul Vechi, au cunoscut multe locuri pitorești și oameni frumoși la chip și suflet.
După cum au menționat tinerii din Germania, vizita la Drochia a fost plină de emoții tari și clipe memorabile. Ei au rămas plăcut impresionați de cele trăite alături de oamenii pe care i-au întâlnit, i-au cunoscut, i-au ascultat, i-au admirat.
În seara de adio, Ion Dascal, președintelui raionului Drochia, a înmânat fiecărui copil câte un cadou-simbol al culturii naționale și a organizat cina de sărbătoare.
Vizita delegației din Oberchausen (Germania) face parte din cadrul unui proiect pentru tineri, lansat în premieră în Republica Moldova. Orașul Drochia a fost unicul oraș din republică selectat pentru implementarea Programului MULTI 2019. Acest program are drept scop schimbul de experiență între tinerii celor două țări în vederea colaborării între reprezentanții tinerei generații și implementarea bunelor practici.
Programul urmează să se finiseze la anul viitor, cu vizita tinerilor din Drochia în orașul Oberchausen, în perioada estivală.

Nelly CIOBANU

  • Publicat: 6 luni in urma 22 august 2019
  • De:
  • Articole actualizate: august 22, 2019 @ 6:09 pm
  • Filed sub: Social

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Parcările din centrul oraşului se extind pe ditamai metri lungime

Parcarea „autorizată” din piaţa centrală a oraşului Drochia

Citeşte mai mult →