Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Social  >  Articol curent

Atentat la florile lui Eminescu

Prin   /  20 septembrie 2019  /  Nici un comentariu  /   26

Terenul din faţa monumentului lui Mihai Eminescu, în ultimul timp, a fost amenajat frumos şi cu gust.

Au fost reparate scaunele pentru odihna orăşenilor. S-au făcut schimbări estetice în planul de amenajare a clumbelor, folosind ornamentele din pietriş de diferite culori, iar în centrul lor au fost sădite flori. Frumos şi atrăgător. Dar puţin timp au bucurat ochii trecătorilor. Cineva, cu mentalitatea filistină, a smuls florile cu tot cu rădăcină, lăsând circumferinţele „văduvite” şi cu un gol în mijlocul lor. Sunt câteva tufuleţe de flori ce nu au avut norocul să se prindă de sol, să înflorească şi să bucure vizitatorii. Însă cele smulse cu rădăcină cu tot au lăsat gropiţe şi se văd bine cu ochiul neînarmat.

Cine s-a găsit aşa îndrăzneţ şi a atentat la florile lui Eminescu, care le merită anul împrejur? Cetăţenii unei societăţi moderne, ai unui oraş de care se fac mândri, ar trebui să înmulţească faptele bune ale serviciilor şi angajaţilor primăriei, dar nu să distrugă cele făcute deja. Noi singuri trebuie să avem grijă de mediul în care trăim ca şi de casa în care locuim.
Dar parcul central, amenajat frumos pentru relaxarea locuitorilor urbei şi cu toate atributele necesare: havuz, flori, alei, urne, scaune pentru odihnă? Ce-şi mai pot dori orăşenii?
Spre regret, s-au găsit nişte haimanale, că altfel nu le poţi zice, şi în noaptea spre 27 august au fărâmat o parte din scaune şi câteva urne din metal. Distruse, lăţite, deteriorate, de-ţi venea să le plângi de milă, numai ca să nu se folosească orăşenii de ele. Cui încurcau? De ce, în loc să punem umărul, să înmulţim frumosul, noi luăm în mâini ciocanul sau cuvalda şi deconectăm raţiunea.

Viorica SAVA, or. Drochia

  • Publicat: 5 luni in urma 20 septembrie 2019
  • De:
  • Articole actualizate: septembrie 20, 2019 @ 10:57 am
  • Filed sub: Social

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Poză simbol

Precizări cu privire la indexarea depunerilor

Citeşte mai mult →