Consolidarea parteneriatului pentru asigurarea incluziunii copiilor din situație vulnerabilă

La 10 decembrie 2019, A.O. „Centrul pentru Copilărie, Familie și Adolescență „PRODOCS”, în parteneriat cu Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei din orașul Drochia, au organizat evenimentul cu genericul „Parteneriate sociale pentru incluziunea copiilor din familii vulnerabile”.

Svetlana CHIFA discută cu participanţii la seminar
Svetlana CHIFA discută cu participanţii la seminar

 

Evenimentul este parte a proiectului „Incluziunea socio-școlară a copiilor din familii vulnerabile în sistemul educațional”, finanțat de Fundația Pestalozzi din Elveția. Discuțiile au fost moderate de Svetlana Chifa, specialist lobby și advocacy în cadrul proiectului.
La eveniment au participat reprezentanții Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, ai Direcției Educaţie, administrația instituțiilor educaționale partenere din orașul Drochia, precum și reprezentanții Centrului de plasament pentru copii separați de părinți „Căldura casei” din or. Drochia.
La sesiune au fost discutate rezultatele activităților desfășurate în cadrul proiectului și impactul acestora asupra incluziunii socio-școlare a copiilor aflați în Centrul de plasament separați de părinți „Căldura casei” în perioada 2018-2019. Au fost punctate şi acțiunile întreprinse pentru asigurarea parteneriatului în scopul creării unui mediu incluziv pentru copiii aflați în situație vulnerabilă, perspectivele și sustenabilitatea proiectului.
Participanții la eveniment au menționat faptul, că rezultatele pozitive în incluziunea copiilor din situație vulnerabilă implicați în proiect s-au resimțit imediat, accentul fiind pus pe abordarea individuală a fiecărui copil în parte și pe activitățile de sensibilizare și comunicare cu diferiți actori. S-a menționat faptul, că prin eforturi comune se va putea creea un mediu incluziv în toate domeniile vieții pentru copii.
Prin intermediul acestor activităţi se propune consolidarea parteneriatului în scopul creării unui mediu incluziv pentru copiii aflați în situație vulnerabilă și crearea unei platforme de discuții și identificare a soluțiilor.
Proiectul „Incluziunea socio-școlară a copiilor din familii vulnerabile în sistemul educațional” este implementat în perioada 2017-2019, în 6 localități din Republica Moldova (Călărași, Anenii Noi, Hâncești, Telenești, Ștefan-Vodă, Drochia).

Marin GRIGORAŞ, director,
Centrul „Căldura casei”

Lasă un răspuns