Copiii de la „Mărțișor” vor fi mai puternici

Cel mai frumos lucru pe lume este să vezi copiii zâmbind.

Un motiv în plus pentru a zâmbi și a fi binedispuși  au şi copiii de la Instituția de Educație Timpurie nr. 9 „Mărţişor”.

De curând aici a fost renovat un spaţiu neutilizat unde vor fi organizate și desfășurate activităţi motrice conform Standardelor Minime de Dotare a Instituției de Educație Timpurie (SMDIET). Pentru cei neinițiați, menționez, că SMDIET reprezintă un sistem de norme referitoare la nivelul de dotare minimă, căruia trebuie să corespundă Instituția de Educație Timpurie și constituie o parte componentă a ansamblului de documente normative. Acestea din urmă constituie bază pentru asigurarea autoevaluării și evaluării obiective a instituției și a calității activității managerului, cadrului didactic și non-didactic, fondatorului/prestatorului de servicii educaționale și de îngrijire și stabilirea priorităților de dezvoltare strategică instituțională.

Astfel, că ceea ce s-a produs la finele lunii decembrie 2019 la „Mărțișor” va fi un pas înainte în vederea prosperării instituției noastre și a pregătirii discipolilor ei pentru viață.

Detalizez, la 23 decembrie 2019 discipolii instituţiei „Mărțișor”, alături de Ion Dascal, prim-vicepreşedinte al raionului, şi cadrele didactice, au participat la inaugurarea oficială a sălii sportive, renovată și ajustată conform tuturor normelor și rigorilor.

Vreau să menționez, că renovarea sălii de sport ar fi fost imposibilă fără implicarea consilierilor raionali și, în mod special, a lui Ion Dascal, fost președinte al raionului Drochia. Prin decizia Consiliului raional Drochia în vederea îndeplinirii lucrărilor au fost direcționate 200.000 lei. Această sumă a fost valorificată cu grijă, ceea ce presupune și îndeplinirea calitativă a lucrărilor, dar și respectarea termenilor stabiliți pentru realizarea întregului volum de lucru.

Vreau să specific, că întregul colectiv didactic, de copii, dar și părinții lor ne-am dorit de mult timp să beneficiem de o asemenea sală de sport. Cu toții conștientizam, că, pe lângă faptul, că investim multe forțe în dezvoltarea mintală a discipolilor grădiniței, fără o pregătire fizică a lor, fără dezvoltarea abilităților fizice, care generează un corp sănătos alături de o minte sănătoasă, pregătirea pentru viață a copiilor este incompletă.

Tocmai de aceea atât de enormă ne este bucuria realizării acestui obiectiv. Și trebuie să spun, că mulțumirea copiilor s-a revărsat într-un  extraordinar program artistic, pregătit și prezentat împreună cu educatoarele lor.

Cu toată siguranța, fiecare pas înainte este un obiectiv realizat, iar sala sportivă este un beneficiu pentru copii, deoarece activitatea motrică este foarte importantă în viaţa lor. Prin activitățile sportive se pune accent pe munca ce fortifică sănătatea copiilor. Or, jucându-se, mişcându-se copilul devine mai puternic, mai dibaci, mai rezistent, mai sănătos, mai independent.

Pe această cale aducem sincere mulţumiri tuturor celor care ne-au ajutat în realizarea visului.

 

Rodica MUTRUC, directoare, IET nr. 9 „Mărțișor”

Lasă un răspuns