Mormânt profanat

În cimitirul din orașul Drochia a fost profanat un mormânt prin exhumare ilegală, dar cu ulterioara înhumare în altă localitate.

Mormânt profanat
Mormânt profanat

Procuratura raionului Drochia anunță despre finalizarea urmăririi penale pe faptul profanării mormântului prin exhumare ilegală, din cimitirul or. Drochia, cu ulterioara transportare și înhumare în s. Mingir r. Hâncești.

Astfel, urmărirea penală efectuată pe cazul dat a stabilit, că la 17.01.2020, aproximativ pe la orele 07.20, o persoană de gen feminin, în vârstă de 56 de ani, locuitoare a municipiului Chișinău, urmărind scopul profanării mormântului fratelui său, fără a legaliza exhumarea și reînmormântărea trupului neînsuflețit al acestuia în localitatea natală – satul Mingir raionul Hâncești, ilegal, fără respectarea procedurilor legale bine stabilite, fără acordul organelor de stat de resort, a exhumat prin intermediul altor persoane, samovolnic, corpul neînsuflețit al acestuia cu transportarea, pentru petrecerea acțiunilor funerare repetate, în localitatea de baștină s.Mingir raionul Hâncești, unde cu respectarea procedurilor creștine din nou l-a inhumat.

La 28.01.2020 Procuratura raionului Drochia a înaintat persoanei date învinuirea în comiterea infracțiunii prevăzute de art.222 alin.(1) Cod penal.

Sub presiunea probelor acumulate la etapa urmăririi penale persoana învinuită a încheiat cu organul de urmărire penală acord de recunoaștere a vinovăției.

În caz dacă învinuita va fi recunoscută vinovată, aceastia riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an.

Oleg RUSU,

procuror în procuratura raionului Drochia

 

Lasă un răspuns