Campania de salubrizare grăbește sosirea primăverii

Zilele trecute am trăit o perioadă de vreme primăvăratică – 10-15 C0 cu plus ziua și 5-7 C0 nopțile. Natura se schimbase, condițiile meteorologice nu corespundeau cu standardele. Prin ogrăzi, pe străzi, în curți tot mai multă lume ieșea cu mătura ori cu grebla să adune frunzele din toamnă.

I-am surprins și noi pe lucrătorii primăriei în procesul lucrului, ieșise cu toții să facă ordine în oraș. Un material citiți în pag. 2.

Dar, într-un sfârșit, iarna și-a amintit de noi, a venit supărată, cu vânt și ploi, care, mai spre seară, s-au transformat în lapoviță, ninsori și un ger bunișor. Străzile au devenit inaccesibile, trotuarele – lunecoase.

Angajații Secției de înverzire și salubrizare în cadrul primăriei Drochia au luat măsuri promte. Miercuri seara de la ora 21.00, timp de trei ore, două echipe de muncitori au împrăștiat material antiderapant. Acelaș lucru l-au preluat joi dimineață de la orele 6.00. Și când elevii și angajații au inundat trotuarele, iar mașinile – arterele principale ale orașului, străzile principale devenise deja accesibile. Pentru comoditatea și securitatea orășenilor au muncit echipele: Valentina Codreanu cu Sergiu Țurcanu și Victor Reabenchii cu Vladimir Melinte.

Această campanie de salubrizare a demarat câteva zile mai devreme, acum timpul s-a schimbat, căci iarna n-a mâncat-o lupul, cum spuneau încă străbunii noștri. Am rugat-o pe Valentina POPERECINÂI, șefă, Secția înverzire și salubrizare în cadrul primăriei Drochia, să ne comenteze activitatea  angajaților, surprinși în proces de muncă stradală.

 

– În secția noastră sunt angajați și muncesc doar 17 persoane, este un număr catastrofal de insuficient. Dar ne străduim să facem față sarcinilor.

Văzând  atâtea zile la rând cu temperaturi înalte, am decis, în baza programului de activitate, să începem salubrizarea, adică să strângem resturile vegetale și să facem ordine în oraș. DVS ați surpins echipa lucrând pe str. Mitropolitul Varlaam, dar noi mai avem de curățat și străzile Gudanov, Cecal, Testemițanu, bul. Independenței, strada pietonală 31 August. Efectivul uman al secției noastre fizic nu este în stare să acopere întreg orașul, suntem mulțumiți dacă reușim să ne isprăvim pe străzile menționate.

Ne dăm bine seama, că întreg orașul are nevoie de mătură și greblă, de implicarea muncitorilor pentru a ține în bună ordine străzile. Și dacă noi nu reușim, atunci  stăpânii, gospodarii singuri se pot implica pe sectoarele particulare ca să adune gunoiul, frunzele, să le depoziteze în locuri fără riscuri. Iar apelând telefonul primăriei,  noi ne vom deplasa la fața locului și vom evacua gunoiul ca să nu stea pe la porțile oamenilor Și facem acest lucru absolut fără plată.

Pentru a solicita tractorul specializat pentru transportare a resturilor menajere, a frunzelor din anul trecut Vă propunem să apelați:

0 (252) 2-23-09  sau 079920196.

Noi ne iubim orașul și dorim să locuim într-un mediu curat și frumos, dar el trebuie menținut împreună.

 

A înregistrat  Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns