Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Social  >  Articol curent

Prudență maximă la foc

Prin   /  14 februarie 2020  /  Nici un comentariu  /   6

Stimaţi locuitori ai raionului Drochia!

Numai de la începutul anului curent, Unitatea Salvatori și Pompieri Drochia a înregistrat 22 intervenții, inclusiv 10 incendii.

Cu regret, din cauza nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor, o persoană și-a pierdut viața, iar paguba materială în urma incendiilor este una considerabilă.
Ultima intervenție a avut loc în s. Pervomaiscoe r. Drochia, unde pompierii, ajungând în scurt timp, au desfășurat lucrările de localizare și lichidare a incendiului, aceste acţiuni fiind mai complicate din cauza vântului.

Incendiu

Incendiu

Statistica demonstrează, că neglijenţa, imprudenţa, necunoaşterea şi, în general, nerespectarea normelor de prevenire a incendiilor, duc, în cele mai multe cazuri, la situaţii fatale, soldate cu pierderi ireparabile.
În acest context Secția Situații Excepționale Drochia avertizează cetățenii despre riscul producerii incendiilor de vegetație uscată și totodată despre riscul specific perioadei reci – la exploatarea sobelor și a echipamentelor de încălzire.
Este indicat ca oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă și vânt puternic focarele se răspândesc cu repeziciune și pot provoca incendii de proporții și pagube materiale. Sunteți îndemnați să nu aprindeți resturile menajere și vegetația uscată în preajma spațiilor forestiere, să nu utilizați focul deschis în apropierea materialelor combustibile, precum şi în nemijlocită apropiere a caselor, şoproanelor şi a construcţiilor auxiliare. Nu lăsaţi focul fără supraveghere. Se recomandă stingerea completă a rugurilor, dar și a mangalurilor.
PERMANENT RES-PECTAȚI regulile elementare de prevenire a incendiilor în sectorul locativ:
– evitați fumatul în locuință și în pat;
– excludeți utilizarea diferitor aparate electrice improvizate sau defecte;
– nu lăsați fără supraveghere aparatele electrocasnice conectate la reţeaua electrică;
– nu lăsaţi copiii fără supraveghere;
– cel mai important în perioada dată este de a fi prudenţi în timpul exploatării sobelor și echipamentelor de încălzire.

Inna Merciucari,

șef, Serviciul prevenție a Secției Situații Excepționale Drochia, maior al s/intern

 

  • Publicat: 2 luni in urma 14 februarie 2020
  • De:
  • Articole actualizate: februarie 14, 2020 @ 9:07 am
  • Filed sub: Social

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

90242238_2754294911286955_5880547420705652736_o

Staţi acasă… Pentru sănătatea proprie şi pentru liniştea celor apropiaţi

Citeşte mai mult →