Urăsc COVID-ul!

Altfel îmi imaginasem vara aceasta. Împreună cu părinţii ne făcusem planuri de călătorie şi odihnă.

Mă gândeam că de cum va finisa anul de studii, voi merge pentru toată vara la Drochia, la bunei, unde am mulţi prieteni de aceeaşi vârstă. Ne cunoaştem de pe când eram mici. Ne întâlnim nu doar în vacanţele de vară, dar şi în cele de primăvară, toamnă şi iarnă.
Eram sigur că şi anul acesta voi petrece o vară de vis, cu jocuri, călătorii cu bicicleta, distracţie la terenul de joacă. Adunasem o serie de istorioare amuzante pe care urma să le povestesc prietenilor mei. Ştiu că şi prietenii mei au aşteptat vara pentru a ne întâlni şi a petrece timpul împreună. Vorbisem despre asta pe viber de multe ori.
Dar peste lume a năvălit coronavirusul şi ne-a distrus toate gândurile despre odihnă şi călătorii. Urăsc COVID-19! Acest virus a oprit oamenii să meargă la lucru, iar copiii să plece la şcoală.
Pe youtube se spune că acest virus a fost creat de om. Eu nu cred. De ce să facă asta? Pentru bani? Nu cred că există o astfel de persoană fără milă, fără nimic omenesc.
Am mai auzit că învăţaţii se străduie să descopere vaccin împotriva coronavirus. Sper să fie creat cât mai repede şi să fie gratuit. Pentru că oamenii nu au lucrat mult timp şi nu dispun de bani.
Acum toţi discută doar despre coronavirus. Şi este clar de ce, pentru că se îmbolnăvesc multe persoane atât maturi, cât şi copii. Din păcate, unii oameni chiar mor.
Pentru a birui acest virus trebuie să respectăm regulile de protejare, să ne limităm deplasările şi să sperăm la bine.

Artiom BULGARU,  elev, cl. III, Chișinău

Artiom BULGARU
Artiom BULGARU

Lasă un răspuns