E plăcut să fii omul acţiunii, e onorabil să te ştii implicat

Mă numesc Daniela Sapojnic, locuiesc în satul Gribova, sunt elevă în clasa a 9-a, la gimnaziul din localitate.

 

Am fost încântată de propunerea de a participa în proiectul CILS, (colaborare pentru identificarea soluţiilor locale). Recunosc, la început nu prea înțelegeam despre ce este vorba, deşi, aparent părea destul de simplu. Mai apoi, însă, am pătruns în subiect, totodată înţelegând, că doar prin muncă poți obține ceva.

Am avut parte de o instruire calitativă din partea managerilor de proiect, dar şi de vizite de studii și schimb de experiență. Am întâlnit tineri ca mine, interesați și dornici de a face ceva pentru satul lor.

Anume ei m-au inspirat și mi-au schimbat viziunile. Astfel, am înțeles că am oportunitatea de a mă exprima deschis cu privire la dezvoltarea comunității din care fac parte, de a forma grup de inițiativă și a avea curajul de a păși pragul autorităților și a veni cu o anumită problemă, dar, totodată, și cu soluția propusă de noi.

Acest proiect m-a învățat să nu fug de probleme. Chiar de mă confrunt cu greutăţi ori primind refuzuri trebuie să perseverez, să insist, să încerc a fi mai convingătoare.

Elevă fiind, sper să nu se termine totul aici, pentru că am așteptări mari de la acest proiect. Or, eu îl concep drept o pista de decolare în viață. De aceea sunt dispusă spre colaborare pentru a ne crea un viitor mai luminos la noi în comunitate.

Sunt încântată, că familia noastră a avut ocazia să devină membră și în  GAL „Calea Dropiei”. Aici a fost să aflu, că toate satele incluse în gal avem aceleași scopuri şi obiective. Anume colaborarea are un impact pozitiv asupra dezvoltării GAL-ului.

Prin acest proiect ne-am învins frica de a deschide uşile pe care niciodată nu am crezut că voi intra.

Azi familia mea e una  ce reprezintă o mică societate. Suntem și antreprenori, am creat o crescătorie de ciuperci, la bază, de asemenea, având implementarea unui proiect.

Partcipăm la procesul decizional. Fiind membră a Consiliului sătesc, mama mea promovează idei frumoase pentru localitate.

Eu și sora mea ne  implicăm în orice acțiuni benefice. De ce? Pentru că e plăcut să fii omul acțiunii.

E o plăcere aparte să vezi că schimbarea se realizează cu ajutorul tău, prin colaborare și implicare.

Daniela Sapojnic, s. Gribova

viziunea

Lasă un răspuns