La grădiniţa „Mărţişor” s-au făcut renovări serioase

La grădiniţa „Mărţişor” s-au făcut renovări serioase

 

În ultimul timp toate instituţiile de educaţie timpurie din oraşul Drochia suportă schimbări esenţiale ce ţin de domeniul renovare.

 

Grădiniţa nr. 9, „Mărţişor”, instituţie de educaţie preşcolară frecventată de 107 copii, este amplasată într-o zonă a urbei despre care deseori se zicea că este uitată şi de Dumnezeu, şi de societate. Asta pentru că în această parte a oraşului nu se prea făceau investiţii nici în infrastructură şi nici în alte sfere ce ţin de revitalizarea urbană.

Astăzi, graţie implicării primăriei oraşului, lucrurile sunt de altă natură. În acest sens un volum mare de lucrări au fost înfăptuite la „Mărţişor”. Întâi de toate, a fost renovată galeria, tavanul şi pereţii căreia au suportat o reparaţie capitală.

Totodată, a fost adusă la bună cale încă una din necesităţile stringente ale instituţiei – dotarea spațiului pentru uscatul lenjeriei din zona economică, completarea lui cu utilaj modern, pavaj și pavilion, fapt ce va permite respectarea Regulamentului sanitar în toate anotimpurile anului.

Imperativul parteneriatului APL-Instituția de Educație Timpurie nr. 9 or. Drochia reprezintă formarea continuă a condițiilor eficiente pentru o prestarea serviciilor educaționale și de îngrijire a copiilor în unison cu cerințele actuale.

Din această prerogativă și din oportunitatea respectării cerințelor sanitare, a salubrității teritoriului grădiniței a mai fost construit un tomberon multisecționar pentru colectarea deșeurilor.

Astfel, prin investițiile și acțiunile întreprinse de comun cu instituţia preşcolară „Mărţişor”, primăria a reușit să fie mai aproape de satisfacerea solicitărilor din partea părinților, manifestate din grija pentru viața și sănătatea copiilor.

 

Lasă un răspuns