Oamenii cu sufletul de pâine

 

„Nu cunosc alt semn al superiorității mai înalt decât bunătatea”, spunea  Beethoven şi avea perfectă dreptate.

 

Este minunat când cu această miraculoasă calitate, bunătatea, sunt înzestraţi mai mulţi oameni. Or, cumulându-şi eforturile, ei fac lucruri frumoase, utile şi memorabile. În acest sens, noi cei de la Gimnaziul din satul Mândâc, am avut noroc, pentru că patru oameni din această categorie, şi anume: Grigore Lupașcu, directorul SRL „Grildosagro”; Ion Lupașcu, primarul localităţii, Veaceslav Sârbu, directorul SRL „Lidernord” şi Oleineac Liviu,  directorul  „Oleineac SRL”, şi-au adunat eforturile financiare, propunându-şi să alimenteze cu un dejun sănătos elevii instituţiei noastre.

Acești oameni de omenie, buni gospodari ai satului Mândâc ţin mult la generaţia de viitor a satului, se îngrijesc de sănătatea tinerilor mândâceni, insistând pe o alimentare sănătoasă a lor, în cazul dat – a elevilor din ciclul gimnazial.

Tuspatru sunt sponsorii noștri spirituali și financiari. Sunt oameni de o rară cumsecădenie și maximă responsabilitate.

Deja câţiva ani la rând,  se oferă zilnic un dejun cald tuturor elevilor din gimnaziu, iar, în timpul nostru, acesta este mai mult decât un gest caritabil, mai mult decât un dar în numele sănătăţii. Or, o asemenea activitate nu înseamnă altceva decât o grijă sinceră faţă de sănătatea tinerilor băştinaşi. Gestul vine să fie oferit din conștiință și din omenie. Din simpla conştientizare, că bunătatea, simplitatea și modestia ne definesc ca oameni, iar dăruirea de sine înnobilează ființa umană.

Implicarea dumnealor în procesul de alimentare al elevilor din ciclul gimnazial aduce beneficii generației în creștere, deoarece sănătatea promovează, la rândul ei, succese și performanțe.

Exemplul sponsorilor noştri vine să ne convingă, că bunătatea nu este numai o simplă calitate, ci eticheta oamenilor cu caracter, iar Grigore Lupașcu, Ion Lupașcu, Veaceslav Sârbu şi Liviu Oleineac de-a  lungul timpului își manifestă caracterul de lideri şi persoane cu suflet mare.

La rândul nostru, le mulțumim pentru implicare, pentru ajutor şi susţinere şi permanent ne străduim să demonstrăm prin rezultate deosebite că merităm acest gest mărinimos.

Echipa managerială a IP Gimnaziul Mândâc, cadrele didactice din instituție, părinții și elevii din ciclul gimnazial

Lasă un răspuns