Bunătatea şi respectul ne definesc și ne înnobilează

Bunătatea şi respectul ne definesc ca oameni, iar într-un mediu în care aceste calități se întâlnesc din ce în ce mai rar, consider, că dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin înnobilează ființa umană.

 

Pentru familia Cuzub din satul Cotova toate zilele curg la fel. Doar una din ele a fost neobișnuită, minunată, zi, când li s-a realizat visul purtat de ani de zile în suflet, când speranța le-a devenit realitate, s-a materializat. Lacrimile și durerea mamei Svetlana Cuzub și problemele cu care se confruntă această familie ne-au sensibilizat foarte mult, dându-ne un imbold și o mare dorință să-i ajutăm.

Nu este foarte ușor să realizezi un astfel de plan. Dar, implicând cât mai multă lume cu suflet mare pentru a-i susține pe „cei mai triști ca noi”, să le creăm condiții mai bune de trai, se poate de reușit. Speranța mamei și a copiilor de a avea o căsuță dotată cu baie, bucătărie, toate cele necesare conform necesităților era mai mult din domeniul imaginației. Dar, „măsurându-ne puterile și evoluând posibilitățile oamenilor cu suflet mare, mărinimoși și plini de bunătate”, am decis să purcedem la realizarea acestui plan măreț și plin de așteptări. Ne-am adresat la mai multe personalități politice.

Și iată-ne, că am devenit martorii unei noi reuşite. Prin inițiativa lui Octavian Țâcu a fost procurată o casuță în satul Cotova, satul de baștină al mamei familiei Cuzub. Apoi, la lucrările de reparație și amenajare au pus umărul mulți oameni generoși, pentru care „a face un bine este un lucru pornit din suflet, iar bucuria celui ce dă este mai mare decât a celui care primește”.

Pe această cale, transmitem mulțumiri sincere și speciale acestor oameni pentru efortul financiar depus, dar, mai ales, pentru marinimia sufletului de care au dat dovadă prin fapta generoasă, prin implicare și susținere considerabilă. Printre ei: Mitropolia Basarabiei, deputatul Octavian Țâcu, care nu au rămas indiferenți față de această familie și le-au procurat căsuța mult râvnită.

Și anul acesta a fost alături de „cei triști” colectivul de la CLICK-COM SRL,  director Nicolae Chistruga, care ajuta această familie cu brichete pentu foc. Daniel Diaconu le-a dăruit un boiler pentru apă caldă, iar ceramall.md le-a expediat tot necesarul pentru baie,  iar CLICK-COM SRL le-a amenajat baia în locuință.

Oamenii nevoiași, cu probleme serioase de sănătate se bucură permanent de sprijinul preoților Sergiu Marițoi, parohul bisericii din satul Climăuți, r. Dondușeni, a lui Sorin Huluța, parohul bisericii „Sfinții Martiri Brâncoveni” din orașul Soroca, a preotului Elisei Grigoraș, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Cotova, care nu o dată au ajutat pe diferite căi pe cei care au nevoie.

Am fost plăcut surprinși să constatăm, că multă lume este cu inimă bună implicându-se financiar în acest caz. Cuvinte calde de recunoștință pentru tot ceea ce fac merită angajații de la Complast-Montaj SRL, Ion Ciuntu și Nicolae Curecheru, care au schimbat ferestrele și ușa casei. Mulțumim mult, Rostislav Magdei și Alexandru Dușca, lucrători de la SA Südzuker Moldova. Nati Hârbu a contribuit în acest caz cu donare de draperii pentru locuință, iar familia Olgăi Nedelciuc  le-a oferit o canapea, familia Angelei Bucataru a venit cu produse de igienă, familia Sacenco – cu ajutor financiar, familia Balea – cu produse alimentare.Nu au rămas indiferenți nici de această dată Igor Bâzgu de la RafiDecor, dăruindu-le tapete pentru toată casa. La fel, au promis implicare patronii de la magazinul de mobilă „Mobila Mobvaro”, care le-au promis două canapele extensibile și o masă pentru calculator, Gheorghe Botnaru, directorul SRL/SA TECHNOLAND, a cadonat familiei date un frigider și un ajutor financiar.

Pentru ca familia Cuzub să se bucure de o căsuță proprie, bine amenajată, cu toate cele necesare, a fost implicată foarte multă lume, care i-a sprijinit, i-a ajutat, le-a întins o mână de ajutor spre o viață nouă.

Și, pe lângă cuvintele de recunoștință, vreau să vă las urări de bine, sănătate, pace, fericire și dragoste, precum și o bună dispoziție, înțelegerea celor dragi, noroc și bucurie reală. Este foarte important să ne amintim binele făcut fiecăruia dintre noi, în felul acesta întărim legăturile sociale!

Susținerea și amabilitatea, pe care am primit-o din partea acestor oameni în realizarea acestui program, să aducă bucurie în noua casă a familiei Cuzub. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Marcela COJUHARI,  șefă,  Serviciul social „Asistență personală”, DASPF

 

Lasă un răspuns