Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Social  >  Scrisoare la redacție  >  Articol curent

Între Chişinău şi Verona

Prin   /  12 septembrie 2019  /  Nici un comentariu  /   67

Sute şi mii de moldoveni au o soartă similară: sunt plecaţi peste hotarele ţării în căutare de un loc de lucru mai bine plătit, ca să-şi întreţină sau să-şi ajute familia. Nimic nou. Iar la sărbători, cum e primit, venim acasă să ne vedem rudele şi apropiaţii.

Sofia îşi sărbătoreşte Ziua satului la 28 august, de Adormirea Maicii Domnului, în jurul ei mai fiind 27 august şi 31 august, sărbători naţionale şi zile nelucrătoare, aceasta fiind o posibilitate convenabilă de a ne întâlni cu rudele şi apropiaţii. Eu, fiind plecată de mai multă vreme la muncă în Italia, mi-am programat vacanţa în aşa mod, ca la aceste sărbători să fiu acasă. Respectiv, mi-am procurat bilete la avion, tur-retur, încă în luna mai, compania AIR Moldova. Şi la 29 august 2019, seara la ora 20, apoi au spus că la 21, trebuia să iau avionul de cursă din Chişinău spre Verona, Italia.

Dar, s-a întâmplat ceva imprevizibil, în avion nu au încăput 20 de persoane cu bilete procurate anterior. Pur şi simplu nu am încăput. Fără ca cineva să ne explice detalii, atât ni s-a spus, că a fost oferit un lainer mai mic după capacitate. Amănunte nu am avut.

… Aşa sau altfel, dar 20 de persoane cu biletele în mână au rămas derutate în sala de așteptare a aeroportului. Cineva din administraţie a propus un loc la Roma, alte trei – la Veneţia. Şi asta asupra nopţii, cu ce să ne deplasăm până la Verona? Şi de ce trebuie să suportăm cheltuieli în plus, fără motivaţie? Unii din noi nici nu aveau bani suplimentari pentu drum.

Eu personal, cu încă doi pasageri, am ales să zburăm la Verona a doua zi, la 30 august, ni s-a oferit şi un certificat de siguranţă. Bine că la Chişinău locuieşte fiica mea şi am avut la cine mă opri pentru 24 de ore. Dar restul?

Noi înţelegem, când este vorba de calamităţi naturale sau alte momente zguduitoare. Dar cu noi a fost altceva, pur şi simplu, o atitudine lipsită de grijă, o neatenţie și incertitudine, alimentate cu nerespectarea drepturilor pasagerilor etc. Deși eram cu bilete procurate din timp, ne-a fost pus la dispoziţie un avion mai mic şi nimeni nu s-a făcut vinovat, că noi am întârziat la serviciul pe care-l avem acolo, în Italia. Nimeni nu a vorbit cu noi omeneşte, nu ne-a explicat, nu şi-a cerut scuze pentru incident, nu ni s-a propus apă, cazare, mâncare, despăgubire etc.

Acest incident sau caz neplăcut s-a întâmplat chiar a doua zi după ce Compania „Avia Invest” a fost concesionată de cunoscutul om de afaceri Natanieli Rothschild.

 

Lidia DARII-GOLBAN, satul Sofia

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

scrisoare-redactie

Haideţi să fim mai buni

Citeşte mai mult →