Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Jocul intelectual „Cunoaște-ți Parlamentul” ne-a adus locul II

Prin   /  19 aprilie 2019  /  Nici un comentariu  /   20

Locul premiant de la Edineț ne-a plasat în etapa finală a concursului naţional, ce s-a desfăşurat recent în incinta Parlamentului Republicii Moldova.

Echipa „Meritocraţii”, IPLT „M. Eminescu”, Drochia, deținătoarea locului II

Echipa „Meritocraţii”, IPLT „M. Eminescu”, Drochia, deținătoarea locului II

Jocul intelectual pentru tineri „Cunoaște-ți Parlamentul” acum a fost la a doua ediţie. Am fost cinci echipe, învingătoare la concursurile zonale din regiuni. Echipa noastră a fost coordonată de Lilia Vrabie, profesoara noastră de educaţie civică, IPLT „Mihai Eminescu”, cât şi de doi reprezentanți ai secretariatului şi ai Jocurilor intelectuale naționale.
Tinerii erudiți din Hâncești, Ungheni, Drochia, Comrat și Chișinău și-au testat cunoștințele despre activitatea Parlamentului Republicii Moldova, ei au răspuns la o serie de întrebări despre istoricul și activitatea instituţiei respective. Echipele-participante la concurs au fost salutate și încurajate de către deputații Otilia Drăguțanu, Dumitru Alaiba și Petru Jardan. Fiecare din cele 5 echipe a parcurs un traseu prin muzeul parlamentului, bibliotecă, sala pentru conferințe de presă, sala Europei, sala de ședințe și sala de ședințe plenare. În fiecare sală ne aștepta câte o probă prin care erau testate atât cunoștințele noastre, cât și abilitățile de lucru în echipă. Am avut ca probe: cum se face o declaraţie de presă, parlamentele lumii, de la iniţiativă la lege, proiectele de lege, structura sălii de plen, apoi a urmat concursul cu întrebări.
Răspunsurile echipelor au fost punctate de un juriu, constituit din funcționari din cadrul Secretariatului Parlamentului RM. Punctajul maxim a fost acumulat de echipa „Iris” de la liceul „Dante Alighieri” din capitală. Echipa „Meritocraţii”, IPLT „M. Eminescu”, a acumulat 72 puncte, plasându-se pe locul II.
Igor Klipii, secretarul general-adjunct al parlamentului, a felicitat echipele și ne-a înmânat certificate de participare la concurs.

Valeria ZAPOROJAN, membră a echipei „Meritocraţii”,
IPLT „M. Eminescu”, Drochia

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Ansamblul folcloric „Busuioc” de la Centrul de Cultură și Tineret, or. Drochia

Pasiune pentru artă şi tradiţie

Citeşte mai mult →