Creşte autoritatea dansului de gală

În ajunul Zilei de 8 Martie, în incinta Şcolii sportive din or. Drochia, au avut loc competiţiile la dansul pe parchet „Cupa Nordului”, ediţia a doua.

Dublii învingători - Ecaterina VASIN și Vlad CROITORU
Dublii învingători – Ecaterina VASIN și Vlad CROITORU

Parada de deschidere a fost oficiată de Iurie Ostavciuc, vicepreşedintele raionului, de Nina Cereteu, primarul oraşului şi de Svetlana Guzun, maestru în sport și gimnastică ritmică, una din fondatorii Clubului de Dans „Codreanca”. La aceste competiţii au participat peste 300 de copii şi juniori, concurând la 16 probe.
Faptul, că dansul sportiv, din an în an, devine tot mai captivant şi mai solicitat la Drochia, ne-au demonstrat-o cele peste 30 de perechi de micuţi, de 3-6 ani, care, în mod convingător, şi-au manifestat talentul la deschiderea celei de a doua părţi a competiţiilor. Împrejurarea reală denotă, că dansul de gală la noi are viitor.
La concurs s-au prezentat dansatori din or. Bălţi, Orhei, Chişinău şi, bineînţeles, gazdele, fiecare reprezentând diverse cluburi de dans sportiv. Un comportament deosebit l-au avut perechile drochiene, reprezentante ale Clubului de dans „Imperia”, Vlad Gruzin cu Valeria Romaşcan şi Nicolai Medveţchii cu Ana Spânu, care au ocupat, respectiv, locurile I şi II la proba juniori I, începători, născuţi în 2011 şi mai mici. Pe aceleaşi trepte ale podiumului de onoare s-au urcat dansatorii Damian Irodoi cu Valeria Nenescu şi Daniela Furtună cu Tina Zaharcu, tot din Drochia, la proba juniori I+II E2.
Destoinic au reprezentat „Imperia” şi cuplul Ovidiu Musteaţă cu Daria Oloinic, ocupând locul II, grupa juniori E4. În proba juvenali I E6, pe cea mai înaltă treaptă s-au urcat Răzvan Tomaşevici şi Teodora Spânu.
Chiar dacă la proba tineret D au evoluat doar 4 perechi, concurenţa a fost acerbă. Perechile au impresionat atât prin graţia mişcărilor, cât şi prin splendoarea vestimentară. Aici învingătoare a fost recunoscută perechia Clubului „Imperia” Alvian Cibotaru cu Anastasia Cotoneţ, pe locurile II şi III plasându-se perechile Clubului de dans „Afor” din Chişinău Nichita Demianu cu Elif Ersoy şi Vladislav Scripnic cu Loredana Tonogrei.
Spre deosebire de probele prezentate mai sus, probele junior I şi II conţin două programe: standard şi latin. La proba junior I, programul latin, perechei Răzvan Tomaşevici cu Teodora Spânu din Drochia i-a revenit treapta a III a podiumului de onoare, fiind devansată de 2 cupluri de dansatori de la Clubul „Nica dence” din Chişinău.
Înverşunată a fost şi lupta pentru întâietate la categoria junior II, programele standard şi latin. Aici de neîntrecut, la ambele programe, a fost perechia drochiană Vlad Croitoru cu Ecaterina Vasin, clasându-se pe locul I la ambele probe. Pe locurile II şi III s-au plasat perechile cluburilor „Gloria” din Chişinău şi „Triumf plus” din Orhei.
Aproape de podiumul de onoare, dansând în finale, au fost, la proba fete E6, Valeria Gurău, perechile David Prodan cu Andreea Ţurcan, Cosmin Tomaşevici cu Sofia Pşenicinâi, Nicolai Popa cu Melisa Cebotari, Florin Tomaşevici cu Carolina Oleinic. Succesele repurtate de drochieni se datorează fraţilor Dana şi Iulian Zaporojan, conducătorii Clubului de dans „Imperia”, care au fost organizatorii concursului, susţinuţi de Consiliul raional şi de primăria oraşului. Învingătorii au primit cupe, diplome de onoare, medalii, iar toţi participanţii – cadouri.
Cupa nordului n-ar fi avut loc, dacă n-ar fi fost sponsorii competiţiei: Consiliul raional, preşedintele raionului Alexei Vasilean, primăria oraşului, primar Nina Cereteu, restaurantul „Paradis”, SRL „Orizont” şi Veaceslav Sârbu.

Cor. „GD”

 

Lasă un răspuns