Iana ISTRATI, talent promiţător

Talentul adevărat din născare porneşte şi se temeiniceşte odată cu laptele mamei.

Astfel mi-a spus unul dintre oamenii care a stat la baza atleticii drochiene de pe timpuri.

Iana Istrati este una dintre micile sportive, care practică sportul la fel de uşor şi de natural de parcă nu ar face altceva, decât să se avânte într-un joc vesel şi plăcut sufletului. Este greu de descris cât de graţios şi artistic, corpul ei mic şi, s-ar părea, firav, saltă în aer, se rostogoleşte frenetic în cerc, se „aliniază” în sfoară, face tumbe… Nu poţi prinde cu ochii repeziciunea mişcărilor, precum nu poţi concepe de unde în această copilă minusculă, cu ochi mari şi privire inocentă, atâta bărbăţie, putere şi atâta dedare?

Munceşte mult şi insistent, dar o face cu multă plăcere, deoarece acrobatica e sportul ei preferat.

Desigur, în preajmă o are mereu pe antrenoarea Ludmila Muntean, astfel că la baza activităţii Ianei sunt totdeauna sfaturile şi învăţămintele dânsei, lecţiile fundamentale, explicaţiile, dar şi sprijinul de nădejde.

Pe de altă parte, alături de mica sportivă se află totdeauna părinţii ei, Iulian şi Oxana Istrati, care investesc mult în ocupaţia copilei, o susţin şi o încurajează.

Iana Istrati are în palmaresul ei sportiv multe distincţii. Dar, cu siguranţă, succesul ei cel mare încă urmează să se contureze.

Liuba BULGARU

 

Lasă un răspuns