Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpeditor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/gliadroc/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Atenție, Inspectoratul de Poliție Drochia atenționează! – Glia Drochiană

Atenție, Inspectoratul de Poliție Drochia atenționează!

0

Inspectoratul de poliție Drochia atenționează cetățenii că, în ultima prioadă se atestă o creștere semnificativă a fraudelor cu utilizarea cardurilor bancare prin intermediul rețelelor de socializare.

Escrocii, de obicei, prin intermediul reţelelor de socializare „Facebook”, „Odnoklassniki”, „Viber”, „WhatsApp”, utilizează datele de identitate şi pozele de profil a persoanelor, clonând profilul acestora, după care prin înşelăciune determină membrii familiei sau prietenii acestora să transfere mijloace băneşti.

Pentru prevenirea fraudelor cu utilizarea cardurilor bancare Poliţia recomandă:

1. Să manifestaţi prudenţă, în cazul când sunteţi contactaţi telefonic sau prin intermediul reţelelor de socializare, verificaţi informaţia, luaţi legătura cu persoana care vă solicită ajutorul, nu daţi curs solicitării de a expedia sau transmite mijloace băneşti unor persoane necunoscute.

2. Nu divulgați codul PIN, CVV2 sau alte parole nimănui, nici măcar personalului băncii.

3. Pentru cumpărăturile pe Internet, verificați dacă sunt simboluri de siguranță 3D Secure, de regulă, plasate în partea de jos a paginii vânzătorului. Pentru a face o plată electronică cu cardul de plată nu este necesar să introduceți PIN-codul pe nici una din paginile web.

4. Asigurați-vă cu datele de contact ale băncii, pentru a anunța imediat în cazul în care cardul este pierdut sau furat.

5. Când introduceți codul PIN, nu permiteți nimănui să vadă cifrele pe care le culegi.

6. Dacă apar achitări suspecte, adresațivă imediat la bancă.

7. Nu acceptați oferte sau propuneri de la persoane necunoscute.

8. Fiți atenți la paginile Web, nu întotdeauna acestea sunt gestionate de persoana din poză.

9. Nu trimiteți de pe cardul bancar bani în avans sau integral, persoanelor care realizează careva bunuri materiale prin intermediul platformelor online, înainte de a primi bunul.

În cazul în care ați devenit victimă a acestui gen de infracțiune, nu ștergeți din calculator nici o informație și Anunțați Imediat poliția la numărul unic de urgență 112.

Distribuie Știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *