Stresul cauzat de examenele de bacalaureat a trecut, la fel și emoțiile așteptării rezultatelor. Acum a venit rândul întrebării: unde mergem la studii, la ce aplicăm? Paradoxal, dar unii abiturienți încă nu au un răspuns ferm și sigur. Pe de altă parte, alții au făcut alegerea și chiar pot să și-o argumenteze.
Mihaela Melinte:
– Optez pentru medicină. Asta nu doar pentru că să mă fac medic a fost visul meu din copilărie, dar și pentru a-mi demonstra mie însămi, că pot, reușesc să fac față acestei munci nobile, dar de loc simple. Majoritatea susțin că medicina în Republica Moldova nu are viitor, cheltuielile pentru studii fiind prea mari și calitatea lăsând de dorit. Se spune că în România și alte țări la acest capitol este o altă conjunctură. Totuși, aleg să rămân în țară, deoarece consider că succese poți avea oriunde, important să ai dorință.
Aura Guila:
– Am ales să depun documentele la USM, fiindcă reprezintă instituția ce oferă studii de înaltă calitate, unde studenții au buna posibilitate de a se afirma și de a deveni profesioniști în domeniu. Un avantaj ar fi și că USM este una dintre cele mai vechi instituții superioare de învățământ din Moldova, astfel statutul ei fiind cunoscut și peste hotarele țării. Am ales să-mi fac studiile la facultatea de Științe Economice, deoarece anume în acest domeniu mă regăsesc și mă văd în viitor, mai ales că economia este o știință interesantă și merită a fi promovată în țara noastră.
Maria Arpentin:
– Actualmente, tot mai mulți tineri aleg să-și continue studiile peste hotare, motivând asta prin faptul că acolo văd mai multe perspective și un nivel mai înalt al educației. Eu însă mă țin de o altă părere, studii de calitate pot fi făcute și acasă. Înainte de a mă înscrie la universitate, m-am informat despre calitatea studiilor de la diferite instituții de învățământ superior din țară și am ajuns la concluzia că ASEM este cea mai potrivită pentru mine, întru a-mi continua studiile în domeniul IT (Facultatea Cibernetică, Statistică și Informatică Economică).
Corectați:
… domeniul IT (Facultatea Cibernetică, Statistică și Informatică Economică).
Multumesc, fix