Concursul de Canto Academic „Alexei Stârcea”

111

La finele lunii martie începutul lui aprilie s-a desfășurat Concursul Internațional de Canto Academic „Alexei Srârcea”.

Concursul Internațional de Canto Academic „Alexei Stârcea” anul acesta s-a aflat la cea de-a XII-a ediție. El este organizat de Filarmonica Națională a Republicii Moldova și are  drept scop omagierea creației și personalității marcante a lui Alexei Stârcea, dar şi în semn de apreciere înaltă pentru contribuţia sa considerabilă la dezvoltarea și promovarea culturii muzicale a ţării.

Evenimentul a fost găzduit de Palatul Republicii și s-a desfășurat în două etape:

I-a – la 30 martie 2021, în Sala Orchestrei Simfonice;

a II-a – la 31 martie 2021, în Sala Orchestrei Simfonice. Iar Gala Laureaților a fost găzduită de Sala Mare       la 2 aprilie 2021.

În cele două etape concurenţii au prezentat arii, romanțe, semnate de Alexei Stârcea, și lucrări vocale din repertoriul muzical universal. El s-a desfășurat fără public, având transmisiune directă.

Una din participanți a fost și Adriana Spunei, de baștină din satul Sofia, care-l are pe maestrul Mihail Muntean în calitate de profesor. Fiind susținută de această mare personalitate în lumea muzicii, dar și de talentata pianistă Svetlana-Luminita Ionica, tânăra interpretă s-a ales cu Premiul II.

Concursul Internațional de canto academic „Alexei Stârcea”, ediţia XII, 2021 a devenit o nouă etapă în cariera muzicală a Adrianei Spunei, o nouă realizare pe plan profesional, care i-a adus nu doar trăiri și emoţii frumoase, dar, desigur, un mare și promițător succes.

Cor. „GD”

 

Lasă un răspuns