„Poenița” a găzduit Festivalul Familiei

Pe întreg mapamondul la 15 mai este sărbătorită și slăvită Familia cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanţa familiei, de a promova valorile ei.

 

Și anul acesta, în pofida epidemiei coronavirusului, Ziua Internațională a Familiei a fost sărbătorită la 15 mai, curent într-un loc de poveste, la „Poeniţa Însorită”.

Frumosul spectacol dedicat Zilei Familiei a avut loc grație Consiliului raional Drochia, sub egida lui Alexei Vasilean, președintele raionului Drochia, în Parteneriat cu Direcția cultură, turism, tineret și sport Drochia, șefă Cristina Țurcanu, au organizat Festivalul Familiei, acesta fiind deja la a IV-a ediție.

Scopul evenimentului a fost de a promova valorile familiei, cum ar fi: toleranța, dragostea, responsabilitatea, care nasc adevăr, bucurie, cooperare, sprijin. „Membrii familiei tale sunt eroii tăi principali și oportunitatea în plus de a promova valorile asociate familiei ca formă socială de bază!”.

Printre oaspeți de onoare ai evenimentului au fost: Alexei Vasilean, președintele raionului Drochia, Iurie Ostavciuc, vicepreședinte, Nina Cereteu, primara orașului, Diana Dicusari, director general, Centrul național de conservare și promovare a patrimoniului cultural imaterial, Pavel Vuluță, protoiereu mitrofor, protopopul raionului Drochia.

La deschiderea evenimentului Alexei Vasilean a menționat, că familia este „nucleul de bază” a societății – ne naştem în familii și cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Apoi ne creăm propriile familii. Ziua Familiei este un bun prilej pentru a încetini ritmul accelerat al vieții şi a petrece timp cu familiile noastre.

Anul acesta Ziua Internațională a Familiei a fost sărbătorită cu participarea primăriilor din raion, iar atmosfera a fost întreținută de către artiștii autohtoni și ansamblurile folclorice locale. Colectivele primăriilor au organizat expoziții de artizanat și bucate tradiționale.

În cadrul festivalului au fost înmânate cadouri și diplome de gratitudine pentru familiile jubiliare la aniversarea de 50 și 60 de ani împreună, în semn de recunoștință pentru păstrarea valorilor familiei și de căsătorie, dar și cadouri și diplome pentru familiile numeroase; cadouri și diplome pentru casele de copii de tip familial; cadouri și diplome pentru familii din Asistența parentală profesională, diplome și suvenire pentru primăriile care au participat activ cu expoziții la eveniment; diplome și suvenire pentru artiștii locali.

Artiştii amatori din raion au prezentat un concert de zile mari. În acest context, Cristina Ţurcanu, şefă, Direcţia Cultură, Turism, Tineret şi Sport, aduce sincere şi calde mulţumiri lucrătorilor culturii, care s-au implicat în organizarea expoziţiilor prezentate de primăriile din raion, colectivelor artistice de la Casa raională de Cultură, director Alexandru Focşa, şi Centrul de Cultură şi Tineret, director Victor Cemortan, colegilor din domeniul culturii din raion, APL de nivel I, pentru buna organizare şi pregătire a acestui eveniment inedit.

Ziua Internaţională a Familiei este celebrată în conformitate cu decizia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, adoptată din 20 septembrie 1993. Scopul evenimentului este de a spori gradul de conștientizare a rolului familiilor în promovarea educației timpurii și a posibilităților de învățare pe tot parcursul vieții pentru copii și tineri.

 

Cristina DOBREA

 

 

Lasă un răspuns