15 iunie – 132 ani de la trecerea în eternitate a Marelui poet național, Mihai Eminescu

2 )

Să-l cinstim azi, să-l cinstim mâine, să-l cinstim în fiecare zi!

 

Supranumit „poetul-nepereche”, Eminescu a murit la vârsta de 39 de ani. Astfel, la monumentul lui Mihai Eminescu, în dimineața zilei de 15 iunie 2021, a avut loc un eveniment de comemorare.

 

Locuitorii orașului Drochia au venit la monumentul poetului, alături de angajații Consiliului raional Drochia, conducătorii serviciilor descentralizate si desconcentrate, pentru a aduce un omagiu Luceafărului poeziei românești, unde au ascultat poezii și melodii  pe versuri scrise de Mihai Eminescu, interpretate de elevii liceelor din oraș. La finalul evenimentului au fost depuse flori la monumentul poetului.

Și membrii Consiliului raional de Tineret Drochia, președinte Stas Cebotari, au participat la evenimentul comemorativ, iar consilierul Igor Polovic, alături de Mădălina Roman, vicepreşedinta CLT s. Drochia, au interpretat şi recitat poezii în memoria Marelui Poet.

Iurie OSTAVCIUC, vicepreședintele raionului Drochia, a accentuat importanța și contribuția remarcabilă a poetului Mihai Eminescu la dezvoltarea culturii și promovarea tradițiilor neamului românesc. Vitalie Postovan, viceprimarul orașului Drochia, a vorbit despre opera inedită și renumele mondial al poetului. Participanții la comemorare au ascultat poezii şi melodii pe versuri de Mihai Eminescu și au depus flori la monumentul poetului.

Mihai Eminescu a desfășurat o activitate literară fară egal şi a lăsat în patrimoniul literaturii clasice universale o comoară inedită, opera sa devenind cartea de căpătâi a fiecaruia dintre noi. Așa că el merită să-l cinstim azi, să-l cinstim mâine, să-l cinstim în fiecare zi!

Dana SAPOJNIC

 

Lasă un răspuns